2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
NagyvilágMerénylet és nem baleset történhetett

Merénylet és nem baleset történhetett a Tienanmen téren


Nem baleset, hanem merénylet történhetett hétfőn a Tienanmen téren, és ujgur nemzetiségűek lehettek azok, akiket a kínai hatóságok a halálos áldozatokkal járó cselekmény elkövetésével gyanúsítanak - derült ki keddi sajtójelentésekből.

Kína01

Hétfőn délben egy terepjáró körülbelül 400-500 méteren át a járdán hajtva, viszonylag nagy sebességgel, az arra járókat elsodorva megközelítette a tér északi oldalán található kapubástyát, majd ott egy kőhíd korlátjának ütközött. A kigyulladt gépkocsi vezetője és két utasa életét vesztette, továbbá legalább két járókelő, köztük egy Fülöp-szigeteki is meghalt. A sérültek száma megközelítette a negyvenet.

A helyszínen alig több mint egy óra múlva helyreállt a forgalom. A környékbeli utakon feltűnőbb volt a biztonsági erők jelenléte. A hivatalos hírközlő szervek szűkszavúan számoltak be a történtekről.

A hongkongi South China Morning Post című lap értesülései szerint a rendőrség két ujgur nevű gyanúsítottról és négy hszincsiangi rendszámú autóról kért, keresett információkat. A körözvény szerint az illetők október elseje után tűntek fel a fővárosban.

Emigráns ujgur szervezetek a kiszivárgott rendőrségi hírekre reagálva aggodalmuknak adtak hangot, amiért az északnyugat-kínai országrészben élő muszlim nemzetiségű őslakosokra terelődött a gyanú. A térségben az elmúlt hónapokban több súlyos, halálos áldozatokkal járó összecsapás, leszámolás történt ujgurok és a hatóságok, illetve civilek között. A rendőrség helyiek tucatjait vette őrizetbe elsősorban terrorcselekményekkel, szélsőséges vallási nézetek terjesztésével összefüggésben.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-10-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite