2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
NagyvilágMérsékelt fellendülés a világgazdaságban

Mérsékelt fellendülés a világgazdaságban


LipskyA világgazdaság mérsékelt ütemben föllendül, habár vannak kockázatok a középtávú költségvetési konszolidáció szüksége miatt - így vélekedett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) első vezérigazgató-helyettese, John Lipsky.


A Húszak (G20) pénzügyi vezetőinek dél-koreai értekezlete előtt Lipsky azt mondta, hogy "kétségkívül vannak kockázatok és kihívások, de a dolgok nagyjából az előrejelzéseinknek megfelelően alakulnak".
A kockázatok között fő helyen említette, hogy a kormányok tervezetten abbahagyják a gazdaság költségvetési-pénzügyi támogatását, és csökkentik az államháztartási hiányokat.
Az IMF júliusban 4,6 százalékra javította a világgazdaság idei növekedésére szóló előrejelzését az áprilisban jósolt 4,2 százalékról. A jövő évre szóló előrejelzését változatlanul hagyta 4,3 százalékon. Az IMF becslése szerint a világgazdaság összteljesítménye tavaly átlagosan 0,6 százalékkal csökkent a 2008-as, 3 százalékos növekedés után.
A Húszak november 11-12-én tartják legközelebbi csúcsértekezletüket a dél-koreai fővárosban, Szöulban. A témák között lesz a nemzetközi pénzügyi szabályozás és a világgazdaság egyensúlyos és fenntartható növekedésének kérdésköre.
Lipsky arról is beszámolt, hogy a mostani előkészítő értekezleten jól haladnak a megbeszélések az IMF igazgatótanácsának átalakításáról, de részletekbe nem bocsátkozott. A fejlődő országok nagyobb szóhoz szeretnének jutni a nemzetközi szervezetekben, köztük az IMF-ben, annak arányában, ahogyan mind többel járulnak hozzá a világgazdasághoz.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite