2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMestereket avattak Salgóbányán

Mestereket avattak Salgóbányán


Mesteravató ünnepséget rendezett 2015. június 25-én a salgóbányai Geocsodák Házában a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen részt vett dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

geocsodakhaza

MTI Fotó: Komka Péter


Az elmúlt időszak legjelentősebb kamarai programjában, a Dolgozva tanulj! TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001 pályázat keretében és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával megszervezett mesterképzésen a Nógád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 8 szakmában - hegesztő, ipari gépész, cukrász, szakács, pincér, kereskedő, kőműves, autószerelő - 50 vállalkozás 90 szakemberét készítette fel 180 órás mestertanfolyamon a mestervizsgára. A képzés során a szakmai ismeretek túl pedagógiai, jogi, marketing, pénzügyi, számviteli tudást is szereztek a résztvevők. A 90 mester a salgóbányai ünnepségen ünnepélyes keretek között vette át mesterlevelét.


A mesterképzésben azok a gyakorlati oktatók vettek részt, akik az iskolai rendszerű nappali tagozatos tanulók szakmai gyakorlati képzésében vesznek részt, és vállalati tanműhelyekben, egyedi képzőhelyeken végzik a szakiskolai tanulók felkészítését. 2015. szeptember 1-jétől szakiskolai tanulók gyakorlati oktatását csak olyan személy végezheti, aki rendelkezik az adott szakmában mester végzettséggel.


Hegesztő képzésben 5 cég 8 szakoktatója vett részt. Ők várják a szakiskolai tanulókat a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Részvénytársaságnál Salgótarjánban, a Bátony-Metall Kft.-nél és a Mátrafűtőber Kft.-nél Bátonyterenyén, az Aluraster Kft.-nél Balassagyarmaton valamint a mátranováki Mátra Szakoktatás Kft.-nél.


Ipari gépész mesterképzésben 7 szakoktató vett részt 3 cég képviseletében. Tőlük tanulhatnak a szakiskolai tanulók 2015. szeptemberétől a mátranováki Mátra Szakoktatás Kft.-nél, a bátonyterenyei Bátony-Metall Kft.-nél és a salgótarjáni Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Részvénytársaságnál.


Cukrász mesterképzésben 7 vállalkozás 11 alkalmazottja vett részt. Mesteroktatóktól tanulhatnak a cukrász tanulók a salgótarjáni Tavaszi és Társa Árkád Kft.-nél, a B and B Cukrász Kft.-nél Rétságon, a salgótarjáni ST Ferge-Teg Kft.-nél és Sweet-Ice Kft.-nél, a balassagyarmati Fincsi Cukrászipari Kkt.-nél és a Jagyutt Cukrászat Kft.-nél, valamint a rétsági Rétság-Flamingó Kft.-nél.


Kereskedő mesterként 6 kereskedelmi vállalkozás 10 szakoktatója végzett. Ők oktatják ősztől a tanulókat a Nógrád Kereskedelmi Zrt.-nél, a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél, az UNIO-COOP Zrt.-nél és a TESCO-GLOBÁL Áruházak Zrt.-nél Salgótarjánban, a Botond-3 Bt.-nél Szurdokpüspökiben, valamint Szécsényben a Palóc-COOP Zrt.-nél.


A legtöbb mester a vendéglátás területén végzett. Pincér képzésben 15 vendéglátó vállalkozás 17 szakoktatója vett részt, szakács mesterképzésben 36-an mérték meg tudásukat. Szakács mesterek várják szeptembertől a szakiskolai tanulókat Salgótarjánban a SODEXO Magyarország Kft. tankonyháin: a Kodály Zoltán Általános Iskola konyháján, a Gagarin Általános Iskola konyháján, a Bolyai János Gimnázium konyháján, a Szent Lázár Megyei Kórház konyháján, a Petőfi Diákétteremben, a Madách Imre Gimnázium konyháján, a salgótarjáni Kiskulacs Vendéglőben, a Czikora Kisvendéglőben, a Pikoló Ételbárban, a Paprika Önkiszolgáló Étteremben, a Tarján Vendéglőben, a Nemzeti Önkiszolgáló Étteremben, a Galcsik Fogadóban, a Fészek Vendéglőben, valamint a kazári általános iskola konyháján, a bátonyterenyei Szélkakas Fogadóban, a Szekér Fogadó és Étteremben, a bánki Tó Hotelban, a szendehelyi Szepi Fogadóban, a pásztói Al Rabló Étteremben, a szurdokpüspöki Fenyves Fogadóban, a balassagyarmati Gösser Söröző Club Panzióban, a mátraterenyei Miklós Étteremben, a ceredi Négy Tó Panzióban, a drégelypalánki Várkapitány Étteremben, a szécsényi Bársony Vendéglőben és a Gesztenyéskert Vendéglőben, Hollókőn a Muskátli Vendéglőben és a Vár Étteremben, Nemtiben a Túra Vendégházban, Mátranovákon a Mátra Szakoktatás Kft. tankonyháján, a karancslapujtői Dézsa Büfében és a magyarnándori általános iskola Konyháján.


Pincér mester oktatja a jövőben a pincér tanulókat a szurdokpüspöki Fenyves Fogadóban, a hollókői Vár Étteremben, a bátonyterenyei Szélkakas Fogadóban, a Szekér Fogadó és Étteremben, a bánki Tó Hotelben, a rétsági Zulu Caféban, a pásztói Ózon Étteremben és az Al Rabló Étteremben, a salgótarjáni Kiskulacs Vendéglőben, a Fészek Vendéglőben, a Czikora Kisvendéglőben, a Pikoló Ételbárban, a mátraterenyei Miklós Étteremben, a drégelypalánki Várkapitány Étteremben, a ceredi Négy Tó Panzióban, a mátranováki Mátra Szakoktatás Kft.-nél és a balassagyarmati Gösser Söröző Club Panzióban.

 

NÓGRÁD24

 

2015-06-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite