2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: az MSZP kiáll azokért, akiket a meggyőződésük miatt hurcolnak meg

Mesterházy: az MSZP kiáll azokért, akiket a "meggyőződésük miatt hurcolnak meg"


Mesterházy Attila szocialista pártelnök-frakcióvezető hétfőn, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ügyészségi meghallgatásának napján az MTI-vel azt közölte: az MSZP kiáll mindazokért, "akiket mondvacsinált ügyek miatt vádolnak, akiket meggyőződésük, közéleti tevékenységük miatt hurcolnak meg".

mesterhazy12

A pártvezető közleményében úgy fogalmazott: az elmúlt másfél év történései bizonyították, hogy "a független és demokratikus intézmények elfoglalása, a társadalom és a politikai ellenzék megosztása és megfélemlítése a Fidesz hatalomgyakorlásának legfontosabb eszköze".

A szocialisták szerint a "kormány bűnös felelőtlensége nyomán elszegényedő és reményvesztett társadalom elégedetlenségét diktatórikus eszközökkel akarják féken tartani", "az igazságszolgáltatást is felhasználó politikai célú fenyegetésekkel és leszámolásokkal akarják eltántorítani az embereket a szabad véleménynyilvánítástól és az igazságtalan intézkedések elleni tiltakozástól".

"A magyar bíróságok húsz évvel a rendszerváltás után nem lehetnek ismét koncepciós perek gyalázatos színjátékának díszletei. Nem tűrhetjük, hogy a közéletet a Fidesz maffiaszerű módszerei uralják" - rögzíti Mesterházy Attila.

Azt írja, hisznek az eljáró hatóságok függetlenségében, de amennyiben azt tapasztalják, hogy azok nem a törvény betűje szerint, a tények alapján járnak el, hanem politikai elvárásokat szolgálnak ki, akkor a szocialista párt megteszi a szükséges jogi lépéseket és a jogállami normák betartásával elszámoltatja azokat, akik most leszámolni akarnak.

"A szocialista párt nem fél és nem felejt! Az MSZP nem enged a zsarolásnak, nem enged a félelemkeltésnek! Kiállunk mindazokért, akiket mondvacsinált ügyek miatt vádolnak, akiket meggyőződésük, közéleti tevékenységük miatt hurcolnak meg" - fogalmaz.

Hozzáteszi: arra szólítanak fel minden demokratát, hogy támogassa küzdelmüket. Aki kiáll a megvádoltakért, az hitet tesz a demokrácia, a szabadság és az igazság mellett - olvasható a közleményben.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-10-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite