2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: a Fidesz bizonyítsa az ötpárti egyeztetést célzó javaslatának őszinteségét!

Mesterházy: a Fidesz bizonyítsa az ötpárti egyeztetést célzó javaslatának őszinteségét!


Kételkedik Mesterházy Attila a Fidesz ötpárti egyeztetést szorgalmazó javaslatának őszinteségében. Az MSZP elnök-frakcióvezetője az MTI kérdésére pénteken azt mondta, ha a kormánypárt valóban nyitott a szocialisták kampányfinanszírozási javaslatának megtárgyalására, az eddigi gyakorlattal szemben engedje azt a parlament napirendjére tűzni.

REKLÁM! Kérjük Önöket, hogy az alábbi linken szavazzanak az Akusztik Projektre! A tét nagyon nagy, hiszen a legtöbb szavazatott kapott együttes február 19-én a Papp László Budapest Sportarénába több ezres közönség előtt felléphet az Összefogás koncerten. Legyen ott Nógrád Megye ezen a koncerten nem kell mást tennünk csak szavazni rájuk! Szavazni csak február 14.-ig lehet, így arra kérjük szavazzon most!Hajrá Akusztik Projekt!


Az alábbi linkre kattintva tudnak szavazni az Akusztik Projekt együttesre!

http://www.facebook.com/osszefogaskoncert?sk=app_221951271229095

mesterhazy0117


Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárti frakciószövetség egri ülése után megerősítette, a Fidesz-KDNP ötpárti megbeszélést javasol a kampányfinanszírozási, a választási eljárási, valamint a pártok működésére vonatkozó javaslatokról, és hozzátette, nyitottak az MSZP kampányfinanszírozásról szóló, már a Ház előtt fekvő törvényjavaslatának megvitatására. Az említett sarkalatos törvényeket tavasszal fogadhatja el az Országgyűlés.


Mesterházy Attila ezzel kapcsolatban sajtótájékoztatóján elmondta: figyelemelterelésnek tartja Lázár János javaslatát, amely mögött szerinte nincs ott a megegyezés valódi szándéka. Véleményét azzal indokolta, hogy a Fidesz a kormányváltás óta egyetlen ügyben sem vette figyelembe az ellenzék akaratát, ezért szerinte a kormánypártnak bizonyítania kell a mostani ötlet őszinteségét, ennek hiányában az ugyanis csak kommunikációs fogásként értékelhető.


Az MSZP elnöke szerint bizonyíték lehetne, ha a Fidesz nemcsak a részletszabályokat tartalmazó választási eljárási törvényről lenne hajlandó egyeztetni, hanem újragondolná az ellenzék támogatása nélkül decemberben megalkotott választójogi törvényt is. Emellett az MSZP az egyeztetések feltételül szabná a médiatörvény, a munka törvénykönyve és az egykulcsos adó megváltoztatásáról szóló tárgyalást is. Ezek nélkül az MSZP nem lesz báb az ötpárti egyeztetéseken - jelezte Mesterházy Attila.


Hozzátette ugyanakkor, örvendetesnek tartja, ha a Fidesz változtatott az MSZP kampányfinanszírozási javaslatáról alkotott véleményén. Ebben az esetben - folytatta - nincs más teendője a kormányoldalnak, mint engedni, hogy a parlament napirendjére tűzze, és mind a bizottságokban, mind a plenáris ülésen megtárgyalja azt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite