2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: a kormány adjon garanciát, hogy nem nyúl a magánemberek bankbetéteihez!

Mesterházy: a kormány adjon garanciát, hogy nem nyúl a magánemberek bankbetéteihez!


Mesterházy Attila szerint az ország az államcsőd irányába rohan, ezért változtatni kell a mostani gazdaságpolitikán; az MSZP elnöke, frakcióvezetője szerdán, Pakson tartott sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a kormánytól garanciát várnak arra, nem nyúl a magánemberek bankban lévő megtakarításaihoz.

mesterhazy_911


A politikus - aki a paksi atomerőműben tett látogatást, illetve helyi szocialistákkal találkozott - azt mondta, egyre többen beszélnek arról, hogy Magyarország recesszióba fordulhat, s ez igen aggasztó, rossz hír az ország, az emberek számára. Nem lehet érteni és tudni, minek kell történnie ahhoz, hogy Orbán Viktor és Matolcsy György felismerje, a nem ortodox gazdaságpolitika azért nem működik sehol a világban, mert nem tud működni, és nem azért, mert máshol nincsenek olyan zseniális politikusok, mint a magyar miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter - fogalmazott Mesterházy Attila.


A szocialista politikus felvetette, ha a kormány hozzányúl a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényhez, és az érezhető, hogy az ottani jegybanki alaptartalékra is igényt tart a magyar miniszterelnök, akkor az a kérdés merül fel az emberekben, mikor jut eszébe Orbán Viktornak hozzányúlni a magyar emberek betétjéhez a bankban. Ezért - hangsúlyozta a pártelnök - a szocialisták azt kérik a kormánytól, tegye egyértelművé és adjon garanciát arra, hogy nem tart igényt a magyar emberek pénzére.


Mesterházy Attila a paksi atomerőművel kapcsolatos párton belüli véleménykülönbséget firtató kérdésre azt mondta, belső ügynek tekintik azt, és nem a sajtó nyilvánossága előtt vitatják meg. Szavai szerint a Fidesz felrúgta azt a most már több mint egy évtizedes konszenzust, ami jellemezte az energiapolitikát Magyarországon. A szocialisták az erőmű üzemidő hosszabbításával egyetértenek, de a bővítést vakon, anélkül, hogy más lehetőségeket megvizsgálnának, nem támogatják - tette hozzá.


Az MSZP elnöke szerint a bővítés továbbra is lehetséges alternatíva, de érdemes megvizsgálni a megújuló energia bevonásának lehetőségét. Hozzáfűzte, hogy társadalom véleményének megismerése is fontos, ezért a párt támogatja egy népszavazás kiírását ebben a kérdésben. Az MTI azon kérdésére, hogy ez lehetne-e helyi népszavazás, hasonlóan ahhoz a referendumhoz, amely a radioaktív hulladéktároló építésének megkezdését Bátaapátiban megelőzte, Mesterházy Attila úgy fogalmazott, minden népszavazási eredményt elfogadnak, hiszen az embereknek kell dönteniük az élethelyzetüket befolyásoló kérdésről.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite