2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: a kormány nem törődik az emberekkel

Mesterházy: a kormány nem törődik az emberekkel


Mesterházy Attila szerint a jelenlegi kormány nem törődik az emberekkel. Az MSZP elnöke csütörtökön, a Vas megyei Celldömölkön azt ígérte, kormányra kerülésük esetén senkit nem hagynak az út szélén.

mesterhazy0117


Az ellenzéki politikus szerint miközben Magyarországon négymillió ember él a létminimum alatt, közülük másfél millió tengődik mélyszegénységben és 470 ezer gyerek éhezik, a regnáló kormányzat csak saját hatalmának megszilárdítására törekszik. Mesterházy Attila a helyi művelődési központ színháztermében - amelyet teljesen megtöltöttek a párt szimpatizánsai és más érdeklődők - egy újabb "átverésnek" nevezte a rezsicsökkentést, szerinte az kevesebb mint az ígért 10 százalék, és leginkább a gazdagoknak kedvez.


A mostani intézkedés helyett a szocialisták javaslatát ajánlotta a hallgatóság figyelmébe: egy bizonyos fogyasztási határhoz kellett volna kötni a rezsicsökkentést, a rászorulóknak többet adni és semmit azoknak, akik "úszómedencéjük fűtésére" használják a gázt és a nagyobb fogyasztás után így több kedvezményt kapnak. A kormányzó pártok elutasították az alapvető élelmiszerek kiszélesítésére és általános forgalmi adójuk csökkentésére irányuló szocialista javaslatot is, noha az - szerinte - a legjobban rászorulók érdekeit szolgálná.


Az MSZP elnöke a beszédében a jelenlegi kormány hibájaként rótta fel, hogy a hatalmon lévők szerinte nem tisztelik eléggé a nyugdíjasokat, nem tesznek meg mindent helyzetük javításáért, a nyugdíjkorrekciós rendszert pedig eltörölték. Mesterházy Attila megengedhetetlennek nevezte, hogy Magyarországon 470 ezer gyerek éhezik. Felelős baloldali politikusként csak azt vállalhatja, hogy ezt a számot a nullára csökkentik - tette hozzá. A szocialisták kormányra kerülésük esetén senkit nem engednek az út szélén lemaradni, erős demokráciát, felelős gazdaságpolitikát, igazságosabb és szolidárisabb társadalmat, egy mosolygósabb országot szeretnének, ezért kívánnak dolgozni - mondta a pártelnök.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-03-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite