2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: a kormány szétrombolja a köztársaságot

Mesterházy: a kormány szétrombolja a köztársaságot


Mesterházy Attila01Az MSZP elnöke szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség az Alkotmány hétfőre tervezett elfogadásával szétrombolni készül a köztársaságot; Mesterházy Attila a párt honlapján vasárnap megjelentetett írásában egyebek között azt hangsúlyozta, az MSZP-n múlik, hogy legerősebb ellenzéki pártként véget tud-e vetni a jelenlegi "ámokfutásnak", illetve azt ígérte, hogy helyre fogják állítani a köztársaságot.


A politikus szerint az új alaptörvény szűkíti az állampolgári jogokat, nagyobb beleszólást enged az államnak a polgárok magánéletébe, deklarálja a társadalmi szolidaritás felmondását. Azaz épp az ellenkezőjét teszi annak, ami általános elvárás lenne egy modern és általában véve minden alaptörvénnyel szemben - olvasható az MSZP sajtóosztálya által az MTI-hez eljuttatott írásban.


Bár az új alaptörvény látszólag nem alakítja át gyökeresen a parlamentáris kormányformát, gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy Magyarország ugyanúgy működjön, mint a Fidesz, ahol minden fontos pozíciót csakis "Orbán Viktor akaratából tölthetnek be" - fogalmazott a szocialista pártelnök.


Mesterházy Attila pártjának az alkotmányozás folyamatától való távolmaradásról azt írta: "nem asszisztálhattunk az alkotmányos intézmények megcsonkításához, és nem lehettünk biodíszlet egy olyan folyamatban, ahol az ellenzék véleménye nem számított, miként az állampolgároké se".


A pártelnök szerint mindezek után nem is lehet meglepődni a kormány újabb "megszorító intézkedésein". Már most kőkemény megszorítások vannak, és még rosszabb lesz jövőre - figyelmeztetett Mesterházy Attila, aki szerint a kifőzött gazdaságpolitika levét a leggyengébbekkel, a legkiszolgáltatottabbakkal itatja meg a kormány.


"Ha a Fidesz csak az erőből ért, akkor tanuljuk meg együtt, minden demokratikus ellenzéki erő: erősnek kell lennünk. Elég erősnek, hitelesnek ahhoz, hogy esélyünk legyen a Fidesszel szemben. Az MSZP tudja a dolgát: legerősebb ellenzéki pártként elsősorban rajtunk múlik, lesz-e olyan ellenzéke a Fidesznek és a Fidesz köztársaság-ellenes politikájának, amely véget tud vetni a jelenlegi ámokfutásnak" - írta az MSZP elnöke, hangsúlyozva, hogy Magyarország nem a Fidesz gyarmata. Egyúttal megígérte: helyre fogják állítani a köztársaságot.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite