2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: a kormány vonja vissza a költségvetést

Mesterházy: a kormány vonja vissza a költségvetést


Az MSZP követeli, hogy a kormány vonja vissza az illúziókra épülő 2012-es költségvetési törvény tervezetét és dolgozzon ki, egy a valós számokon alapuló büdzsét - jelentette ki Mesterházy Attila csütörtökön, a Heves megyei Dormándon.

mesterhazy_911


A jelenlegi helyzetben ugyanis nem az államadósság csökkentésére, hanem a gazdaság élénkítésére és a munkahelyteremtésre kellene helyezni a hangsúlyt - közölte az MSZP elnöke, azt követően, hogy Heves megyei kis- és középvállalkozókkal folytatott konzultációt a gazdaság állapotáról, a vállalkozások helyzetéről. A dormándi tanácskozás, egy a következő hónapokban zajló konzultációs sorozat első állomásának is tekinthető - tette hozzá a politikus.


Mint elmondta: a megbeszélés során azt hallotta a vállalkozóktól, hogy a magyar gazdaság gyakorlatilag leállt, beruházások nincsenek, szűkül a piac és stagnál a fogyasztás. A megrendelések elmaradnak, hiányoznak szektor számára hasznosítható pályázatok, gyakorlatilag befagyott a banki hitelezés, vagyis szűkülnek a beruházásokra fordítható források.


A minimálbér emelése a feketegazdaság növekedéséhez, elbocsátásokhoz és cégbezárásokhoz vezethet, a Nemzeti Adó és Vámhivatal pedig nem elsősorban ellenőrizni, hanem büntetni akar, a költségvetési lyukat befoltozandó - összegezte a tanácskozáson szerzett tapasztalatait a pártelnök. Úgy vélekedett, hogy mindez a kormányzati gazdaságpolitika bukását jelenti, hiszen a választásokat megelőzően a Fidesz éppen azzal kampányolt, hogy kormányzása esetén eljön a kis- és középvállalkozók számára a Kánaán.


Ehelyett nem csupán a szektor lehetőségei szűkültek be, hanem csúcsra ugrott az ország kockázati felára és ma már a világ 10 legkockázatosabban finanszírozható állama között tarják számon Magyarországot. Vagyis, a költségvetés nem csupán illúziókra épül, hanem az elszegényedés költségvetése; ebben a helyzetben az MSZP megfogalmaz egy a gazdaságélénkítést és a munkahelyteremtést előtérbe helyező alternatív büdzsét - mondta Mesterházy Attila.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-10-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite