2019. július 15., hétfő - Henrik
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: az idősek számíthatnak az MSZP-re

Mesterházy: az idősek számíthatnak az MSZP-re


Mesterházy Attila közlése szerint a mostani kormány sokszor szembeállítja egymással a nemzedékeket, az MSZP viszont mindig fontosnak tartotta az idősekről való gondoskodást. A szocialisták elnök-frakcióvezetője kedden, a Tisztelet Társasága születésnapi tisztújító kongresszusán beszélt erről Budapesten.

Mesterházy Attila003


Az ellenzéki pártvezető a nyugdíjas érdekvédő szervezet rendezvényén azt mondta, hogy az Európai Unióban 2012. az aktív időskor, a nemzedékek közötti szolidaritás éve, és minden politikusnak kötelessége gondoskodni arról, hogy a nyugdíjasok és a szépkorúak békében, nyugodt körülmények között, de aktívan élhessenek. Szerinte azonban a mostani kormány nemhogy nemzedékek közötti szolidaritást sugározna, hanem inkább sok esetben szembeállítja a nemzedékeket egymással.

Az MSZP az elmúlt 20 évben mindig fontosnak tartotta az idősekkel való együttműködést, a róluk való gondoskodást, és a nyugdíjasok a továbbiakban is mindig számíthatnak az MSZP-re - hangsúlyozta Mesterházy Attila. Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága ügyvezetője a Duna Palotában megrendezett eseményen arról beszélt, hogy nyolc évvel ezelőtt alakították meg a szervezetet, amelynek ma 142 ezer egyéni tagja van és 820 nyugdíjas klub csatlakozott hozzá. Közlése szerint valamennyi parlamenti pártot meghívták az eseményre, de a Fidesz, a KDNP és Jobbik nem jelzett vissza, az LMP nevében pedig Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes azt válaszolta, hogy jó munkát kíván, de nem tud részt venni a rendezvényen.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-01-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite