2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: az MSZP megújulása nélkül nincs kormányképes ellenzék

Mesterházy: az MSZP megújulása nélkül nincs kormányképes ellenzék


Az MSZP elnöke szerint megújulás nélkül nem lesz MSZP és nem lesz kormányképes ellenzék a Fidesszel szemben. Mesterházy Attila az MTI-hez vasárnap eljuttatott, saját honlapján is közzétett írásában azt hangsúlyozta: az MSZP-ben mindenki megújulást akar, annak szükségessége ma már "evidencia".

Mesterházy Attila003


Emlékeztetett arra, hogy az MSZP a 2000-es években még több mint kétmillió választó bizalmát élvezte, tavaly azonban már csak egymillió voksot szerzett. Nincs olyan őrült, aki azt szeretné, hogy a dolgok maradjanak most már mindig így - fűzte hozzá. Mesterházy Attila szerint rengeteg fontos feladat áll még az MSZP előtt, mindenekelőtt az, hogy tisztába jöjjenek saját óriási felelősségükkel a "gátlástalan, koncepciós perektől sem visszariadó hatalommal szemben".


Az MSZP-ben nemrég lezárult pártszavazás részvételére utalva azt írta: 2008-ban a 33 ezer párttag közül majdnem 15 ezren voksoltak, míg most a 31 ezer párttag közül több mint 9 ezren vettek részt. Megismételte korábbi bejelentését, amely szerint bár a párt alapszabálya szerint a mostani voksolás nem volt sem érvényes, sem pedig eredményes, arra kérte az alapszabály-szerkesztő bizottságot, hogy a 7 ezer párttag által támogatott témakörökben terjesszenek elő módosító javaslatokat a november 12-13-i kongresszus számára.


Közölte, zajlik az új program készítése, ez azonban időbe telik. A programtanács dokumentumának vitája most kezdődik, a szakpolitikai program munkálatainak eredményei pedig ősszel kerülnek a párttagok és a széles közvélemény elé. Mint írta, az alapszabály módosításával kapcsolatos javaslatokról még ebben a hónapban elindul a vita az MSZP-ben: július 15-ig minden alapszervezet megkapja az alapszabály módosítására vonatkozó első javaslatokat. Ezek szeptemberben újabbakkal egészülnek ki a most megalakított három új munkacsoport munkája nyomán, amelyek a párt gazdálkodásával, szervezeti struktúrájával, valamint etikai és teljesítménymérési elveivel foglalkoznak.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite