2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: az MSZP nagyot lépett az egység felé

Mesterházy: az MSZP nagyot lépett az egység felé

"Annak, aki a közösség része akar maradni, a közös döntéseket be kell tartania" - mondta a szocialista párt elnöke. Mesterházy Attila szerint az MSZP szombati kongresszusa azt bizonyította, hogy a szocialistáknak az ország problémai a legfontosabbak, nem saját ügyeik, így az ott meghozott döntések is arról szólnak, hogy erős baloldali néppártként kell alternatívát kínálniuk az embereknek az "Orbán-rendszerrel" szemben. Az MSZP elnöke a honlapján vasárnap közölt írásában azt is hangsúlyozza: annak, aki a közösség része akar maradni, a közös döntéseket be kell tartania.

 

Mesterházy Attila003


Mint az MSZP elnöke rámutat, a kongresszuson kiderült, hogy a párttagok által delegált küldöttek ragaszkodnak a Magyar Szocialista Párt nevéhez, a baloldalisághoz, fontos számukra az önazonosság, nem akarják a szocialista pártba olvasztani a liberálisokat és a konzervatívokat, miközben lehetségesnek tartják, hogy szövetséget kössenek velük.


Mesterházy Attila kitér arra: az MSZP szombaton nagyot lépett az egység felé, ismét bizonyította, hogy demokratikus párt, ahol senkibe sem fojtják bele a szót. Hozzátette: nincs kétsége, hogy az MSZP ezután is vitatkozó párt marad, döntéseit pedig demokratikusan hozza meg. A pártelnök szerint ugyanakkor fontos elhatározása volt a kongresszusnak, hogy ezeket a döntéseket fegyelmezetten be kell tartani és a vitákat nem nyilvános üzengetések útján kell lefolytatni. "Ezt mindenkinek tudomásul kell vennie, ha a közösség része kíván maradni" - írja.


Hangsúlyozza, az MSZP egysége Magyarország érdekét szolgálja. "Bizalom, aktivitás, szigorú etikai elvek követése, valamint belső partnerség és a valódi, azaz cselekvőképes pártegység fenntartása - ezek az MSZP működésének legfőbb jellemzői" - olvasható a pártelnök írásában, amelyben megjegyzi: a szocialista párt "csak így foglalhatja el méltó helyét a demokratikus erők reményeink és szándékaink szerint kialakuló, az Orbán-rendszert leváltó szövetségében". "A kongresszus arra adott mandátumot, hogy ezeket a célokat tartsa szem előtt az MSZP vezetése.


Pártelnökként ígérhetem: pontosan ezt és így fogjuk tenni" - zárja írását Mesterházy Attila.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite