2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: Brüsszelben is hazudott a miniszterelnök

Mesterházy: Brüsszelben is hazudott a miniszterelnök


Az MSZP elnöke szerint már nemcsak itthon, hanem Brüsszelben is hazudik Orbán Viktor. Mesterházy Attila a miniszterelnöknek az Európai Parlament szerdai ülésén, a Magyarországról szóló vitában elmondott beszédére reagálva újságíróknak ugyanakkor azt mondta: helyes, hogy a kormány kész módosítani az Európai Bizottság által kifogásolt törvényeket, és az is, hogy Orbán Viktor változtatott korábbi stílusán.

Mesterházy Attila003


Az MSZP elnök-frakcióvezetője hazugságnak minősítette, hogy az Orbán-kormány csődközeli helyzetben vette volna át az országot. Mint mondta, a szocialista kabinet fenntartható fejlődési pályát hagyott hátra, ma viszont a Fidesz gazdaságpolitikája miatt valóban csődhelyzet fenyeget. Szintén hazugság, hogy az alaptörvénnyel szemben nem érkezett uniós kifogás, hiszen a bírók nyugdíjkorhatárára vonatkozó szabályok az új alkotmányban is benne vannak - tette hozzá.


Mesterházy Attila szerint nem igaz az sem, hogy a kormány strukturális reformokat hajtott végre, az átalakítások pedig nem azokon a területeken történtek, ahol erre szükség lett volna, hanem például a közjogi rendszerben. A politikus azt mondta: üdvözlik, hogy a kormányfő ezúttal "nem üzent hadat senkinek" Strasbourgban, és kész a kifogásolt jogszabályok módosítására. Az MSZP azt sürgeti, hogy ez mielőbb történjen meg.


Mesterházy Attila mindazonáltal hangsúlyozta, hogy a Brüsszelben megfogalmazott jogi aggályok csak kis részét képezik azoknak a problémáknak, amelyeket az Orbán-kormány okozott, ezért azt sürgette, hogy a kabinet "tegye le a fegyvert" és további terheket ne rakjon az emberekre.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite