2020. július 2., csütörtök - Ottó
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: fideszes hatalmi harc áldozata a BKV

Mesterházy: fideszes hatalmi harc áldozata a BKV


Az MSZP elnöke szerint fideszes hatalmi harc áldozata a BKV, amely a Malév sorsára jutva március végére fizetésképtelenné válhat.

mesterhazy0117


Mesterházy Attila ezt hétfőn sajtótájékoztatón azután mondta, hogy a szocialista frakció tagjai Gulyás Attilával, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökével konzultáltak. Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a BKV - a hiteltartozások és a forráshiány miatt súlyos - helyzetét tovább rontja, hogy a közlekedési társaság a Tarlós István főpolgármester és Simicska Lajos, a Fidesz korábbi pénztárnoka közötti hatalmi harc, "marakodás" áldozata, miközben megszűnt a kollektív szerződés, így a dolgozók jelentős részének csökkent a nettó jövedelme.


Pártja megoldási javaslatairól szólva elmondta: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) helyett a BKV-ra kellene költeni az előbbinek megítélt működési támogatást, a BKK ugyanis "olyan vízfej, amelynek semmi értelme jelenlegi formájában". Szorgalmazta, hogy a kormány térjen vissza az állami források átutalásának kiszámítható módjához, illetve hogy a kabinet a Nemzetközi Valutaalaptól és az Európai Uniótól érkező pénzből a tömegközlekedési vállalatok gondjainak megoldására is költsön, ugyanis a BKV-hoz hasonlóan számos Volán-társaság is nehézséggel küzd.


Arra a kérdésre, hogy az MSZP érez-e felelősséget a BKV nehéz helyzetéért, Mesterházy Attila azt mondta: a Fidesz-kormány zárolta a cég működéséhez szükséges forrásokat és tért át ettől az évtől egy átláthatatlan finanszírozási modellre.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite