2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: közös stratégiával és stábokkal készül az MSZP és az Együtt-PM

Mesterházy: közös stratégiával és stábokkal készül az MSZP és az Együtt-PM


Közös kampánystratégiával vág neki a választásoknak és a 106 egyéni választókerületben is közös kampánystábokat működtet majd az MSZP és az Együtt-PM szövetség - mondta el Mesterházy Attila csütörtök este az InfoRádió Aréna című műsorában. A szocialisták az Együtt-PM-mel kötött megállapodás után várhatóan még négy egyéni körzetet és listás helyeket adhatnak át a többi baloldali ellenzéki pártnak.

mesterhazy_bajnai0829


A szocialista pártelnök kifejtette: bár koordinált jelöltállításról állapodtak meg, közös jelöltként tekintenek a 106 egyéni választókerületi indulóra, akik közül 75-öt az MSZP, 31-et pedig Bajnai Gordon pártszövetsége nevez meg. A szocialisták és az Együtt-PM szervezetei kölcsönösen segíteni fogják egymást, közösek lesznek a kampánystábok, az arculati elemek és a szlogenek is - közölte. Országosan is közös kampánystratégia alapján politizál majd a két párt.


Beszélt arról is, hogy az eddig az időközi választásokért felelős Molnár Zsolt budapesti MSZP-elnök és Velez Árpád pártigazgató mellett Ron Werber izraeli-amerikai tanácsadónak is fontos szerepe lesz a szocialista kampánystratégia megtervezésében. Mesterházy Attila kérdésre válaszolva azt mondta, "bitang kemény" kampányra készül, véleménye szerint a Fidesz durva, személyeskedő módszereket alkalmaz majd.


Az MSZP elnöke arra számít, hogy az Együtt-PM-mel csütörtökön megkötött megállapodás nyomán újra nő a baloldal szavazatszerző képessége. Mint mondta, az elmúlt időszakban a választók azt tapasztalhatták, hogy viták vannak a két szervezet között, ez pedig korlátja volt a népszerűségük növekedésének.


Kérdésre azt mondta, voltak vitái Gyurcsány Ferenccel, amikor a volt miniszterelnök távozott az MSZP-ből, de a kormányváltás és a még több ellenzéki szavazat megszerzése érdekében ezeket félre kell tenni. Elmondta, nem lett volna kifogása az ellen, hogy a DK is részt vegyen az eddigi tárgyalásokon, az Együtt-PM viszont azt szorgalmazta, először a két legnagyobb párt állapodjon meg.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-08-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite