2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: közvetlen veszélybe kerültek a demokratikus vívmányok

Mesterházy: közvetlen veszélybe kerültek a demokratikus vívmányok


Az MSZP pártelnök-frakcióvezetője szerint az elmúlt másfél év "felelőtlen és arrogáns" kormányzati döntéseinek következtében közvetlen veszélybe kerültek a rendszerváltozás óta közös munkával kiérlelt demokratikus vívmányok. Mesterházy Attila az emberi jogokról szóló egyetemes nyilatkozat elfogadásának 63. évfordulója alkalmából kiadott, az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, hogy a "kíméletlen, ellentmondást nem tűrő, akarnok és önkorrekcióra képtelen fülkeforradalmi pártszövetség a teljes magyar társadalom ellen indított támadást".

mesterhazy


Azt írja: az elmúlt két évtizedben kialakult demokrácia és piacgazdaság "szisztematikus lebontásával" a kormányzat mára az egész országot "zsákutcába vezette". Hozzáteszi, hogy egy szűk kedvezményezett réteg kivételével nincs olyan társadalmi csoport, melynek tagjait ne hagyták volna magukra, vagy ne "büntetnék" a döntéshozók. Minden állampolgár érdekelt abban, hogy félelem nélkül, biztonságban, békében, önmagát, egyediségét büszkén vállalva élhessen és boldoguljon egy olyan országban, ahol tisztelik az emberi jogokat, a másságot, az emberi méltóságot, az esélyek egyenlőségét - olvasható az MSZP pártelnök-frakcióvezetőjének közleményében. A politikus különösen fontosnak tartja, hogy azokért is szót emeljenek, akik a "mérgező hatású", igazságtalan és megalapozatlan előítélet vagy aktív kirekesztés elszenvedői.

Etnikai, vallási kisebbségként, nőként, egyedülálló anyaként, fogyatékossággal élőként, idős vagy beteg emberként sokan érzik úgy, hogy nem teljes jogú állampolgárai a nemzetnek - írja, hangsúlyozva: "európaiként és demokrataként fel kell lépnünk a diszkrimináció valamennyi formája ellen." Mint rámutat, a demokrácia kizárólag közös értékekre épülhet: az ország függetlenségére, az egyének szabadságára, a jogok, az esélyek egyenlőségére és a társadalmi közösségvállalásra. Közös célnak nevezi, hogy a diszkrimináció, a rasszizmus és a kirekesztés ellenében a partnerség eszméje, a tolerancia, a befogadás és elfogadás váljon mindennapi gyakorlattá.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-12-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite