2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: mondjon le a médiatanács!

Mesterházy: mondjon le a médiatanács!


Az MSZP a médiatanács lemondását követeli március 15., a magyar sajtó napja alkalmából - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

mesterhazy0117


"Nem véletlenül ezen a napon, hiszen a Klubrádió ügyében most hozott bírósági ítélet ellen a médiahatóság olyan etikátlan módon hadakozik, ami ismételten megerősíti azt a feltételezést, hogy központi utasítás hatására politikai döntést hozott a médiatestület a Klubrádió frekvenciájának odaítélésekor" - írta Mesterházy Attila, aki a médiatanács helyett egy új, paritásos alapon működő testület létrehozását követeli, "olyat, amely minden demokratikus berendezkedésű országtól elvárható". Véleménye szerint ha ez nem teljesül, akkor igazolást nyer az, hogy "nem csak sajtószabadság, demokrácia sincs Orbán Magyarországán".


Az MSZP elnök-frakcióvezetője hozzátette azt is: "a csak Fidesz-delegáltakból álló médiatanácsnak demokratikus országban nem lehet soha létjogosultsága". A politikus bírálja a médiatörvényt is, az ugyanis szerinte nem felel meg azoknak az etikai és jogi normáknak, amelyek biztosíthatják ma Magyarországon a sajtószabadságot, a tájékoztatás és a tájékozódás sokszínűségét, objektivitását.


"Éppen ezért mondjuk lassan két éve: Magyarországon nincs ma sajtószabadság" - írta Mesterházy Attila, hozzátéve, hogy "az újságírók a büntetéstől való félelem miatt kénytelenek öncenzúrához folyamodni, (...) a média hirdetései piacát politikai szimpátia alapján irányítják központilag".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite