2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: nem a sajtón keresztül fogok Gyurcsánynak üzenni

Mesterházy: nem a sajtón keresztül fogok Gyurcsánynak üzenni


Mesterházy Attila_01Mesterházy Attila, az MSZP elnöke csak a sajtóból értesült arról, hogy Gyurcsány Ferenc új pártot alapítana, ha elmarad az MSZP átalakítása az általa kívánt irányba; a pártelnök erről tatabányai sajtótájékoztatóján beszélt. Szanyi Tibor pedig újságírói kérdésre azt mondta: az MSZP-t nem rendítené meg, ha Gyurcsány Ferernc kiválna a pártból.

Mesterházy Attila szerint "az országban vannak fontosabb dolgok, minthogy erről vitatkozzunk" - tette hozzá a politikus, majd leszögezte, hogy nem a sajtóban fog üzenni ebben az ügyben, de kijelentette azt is, rendszeresen beszél Gyurcsány Ferenccel.
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pénteken közölte, hogy új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall a Magyar Szocialista Párt (MSZP) tavalyi választási vereségét követően a párt átalakítására tett "utolsó erőfeszítés". A Bloomberg honlapján megjelent tudósítás szerint a volt kormányfő, egykori MSZP-elnök Budapesten (külföldi) újságíróknak nyilatkozva beszélt erről.


Szanyi: az MSZP nem rendülne meg


Szanyi TiborSzanyi Tibor szerint az MSZP-t nem rendítené meg Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök esetleges kiválása a pártból.

Az MSZP elnökségi tagja erről a szombaton, más témában tartott sajtótájékoztatóján beszélt, kérdésekre válaszolva.Szanyi Tibor azt mondta, hogy az MSZP nem foglalkozik ultimátumokkal, márpedig szerinte minden annak tekinthető, ami azzal egyenértékű, hogy "ha nem fogadják el az én véleményemet, akkor én kilépek".
Hozzátette ugyanakkor, hogy továbbra is nyitottak minden "építő jellegű javaslatra" az alapszabály, illetve a program - jelenleg is zajló - egyeztetései során.

Korábban Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor vagy Szili Katalin kilépése sem rendítette meg a szocialista pártot, amely egy "másfél évszázados baloldali törzsfejlődés" során nyerte el mai, "mélyen a társadalomban gyökeredző" formáját - mondta Szanyi Tibor.
A Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett pártszavazásra kitérve azt mondta, a volt kormányfőnek biztosan sikerül majd összegyűjtenie a voksolás megtartásához szükséges háromezer aláírást. Az MSZP korábbi elnöke hat kérdésről tartana pártszavazást, egyebek mellett arról, hogy lehessen-e közvetlenül választani a párt tisztségviselőit, valamint arról, hogy legyen-e jövedelem- és vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségük a vezetőknek.

Szanyi Tibor időszerűtlen álkérdéseknek nevezte ezeket a felvetéseket, szerinte ugyanis pártszavazást csak ennél "átgondoltabb" esetekben lenne szabad tartani. Hozzátette: ilyen voksolásra legutóbb 2008 tavaszán került sor, amikor a párt tagjai a kormány reformjainak folytatásáról dönthettek.


Forrás: MTI/HÍR PORT24


A témához kapcsolódó cikkeink:


Új pártot alapíthat Gyurcsány Ferenc>>>

 

2011-05-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite