2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: nincs szükség új eskütételre

Mesterházy: nincs szükség új eskütételre


Mesterházy Attila01Az MSZP elnöke szerint a párt képviselői már esküt tettek a jelenleg érvényben lévő alkotmányra - annak alapján kapták a mandátumunkat -, ezért nincs szükség új eskütételre.


Nem tesznek esküt a szocialista parlamenti képviselők az új alkotmányra; a következő választásoknak akkora tétje lesz, mint a rendszerváltás óta egyiknek sem - nyilatkozta a Népszava szombati számában Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

A Fidesz közel egy éve tartó kormányzásáról az MSZP elnöke a lapnak azt mondta: "Rossz irányba megy az ország, és ezt már az embereknek majdnem kétharmada így is gondolja. Rossz irányt látunk a társadalom-, a gazdaságpolitikában, a demokrácia felfogásban és a politikai stílusban is."


Arra az újságírói felvetésre, hogy ha holnap az MSZP-nek át kellene vennie a kormányzást, tudná-e, hogy mit csináljon, a párt elnöke azt válaszolta: "Igen - bár az tény - s a választások eredménye erre utalt -, hogy a hitelességünk mellett a kormányzóképességünkbe vetett hit is megrendült az elmúlt években". Mesterházy hozzátette: "volt alternatív költségvetésünk, adótörvényünk és alternatív alkotmánykoncepciónk.... A gond az, hogy javaslatainkat a kormánypártok már a bizottsági szakaszban leszavazzák, így sosem kerülnek a parlament plenáris ülésére, vagyis az emberek nem láthatják, miben különbözne a szocialista megoldás".


Az MSZP elnökének szavai szerint olyan párt nincs és nem lesz, amely a demokratikus többség pártja. "Ez csak addig működhetne, ameddig a antidemokratikus erők ellen kell küzdeni." Arra a kérdésre, hogy ma látható-e koalíciós partner, a szocialista pártelnök így válaszolt: "a partnerek egymásra találásához idő kell. Türelmesnek kell lennünk." Megjegyezte: a pártnak arra kell felkészülnie, hogy a Fidesztől elfordulók először a bizonytalanok körét erősítik és csak utána kezdenek el új pártot választani.

Mesterházy Attila a Népszavában megjelent interjúban szólt arról is, hogy nem tartja elképzelhetetlennek új választások kiírását az alkotmány megszavazása után.

 

Forrás: Népszava/HÍR PORT24

 

2011-04-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite