2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: Orbánnak mennie kell

Mesterházy: Orbánnak mennie kell


Orbánnak mennie kell, mert olyan válságot idézett elő a gazdaságban, a társadalomban és a demokráciában, ami hosszá távon visszaveti Magyarországot - mondta az Összefogás miniszterelnök-jelöltje kedden Tiszaújvárosban.

mesterhazy_attila0225


Mesterházy Attila a helyi sportcsarnokot zsúfolásig megtöltő mintegy 600 hallgatója előtt a választás tétjéről kijelentette: ha van összefogás, van kormányváltás, és lesz esély mindenkinek a boldogulásra. Az MSZP elnöke a választási fórumon a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjáról megemlékezve kifejtette: minden diktatúra áldozatai előtt fejet hajtanak, "az újkori diktatúráéi előtt is, amit itt látunk az országban, ahol parlamenti diktatúra van, ahol a többség visszaél kétharmados hatalmával".


Mesterházy Attila szerint "Orbán Viktor visszaélt a kétharmaddal, a saját barátainak, oligarcháinak a zsebét tömte", s új földbirtokos osztály akart kialakítani "tetőfedőkből, műkörmösökből". A hatalom trükközik a számokkal, amikor arról beszél, hogy "Magyarország jobban teljesít", ugyanis - mint mondta, nincs valós, jelentős növekedés, nincs több valós munkahely, az államadósság ellen meghirdetett harcot pedig a miniszterelnök elveszítette.


Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje szégyennek nevezte, hogy az elmúlt négy évben többen hagyták el az országot, mint az 1956-os forradalom után. "Olyan ország kell, ahova vissza akarnak jönni a fiatalok, ezért is kell a kormányváltás" - mondta a hallgatóság nagy tapsától kísérve.


Az MSZP elnöke a szociális-társadalmi válság jeleként sorolta, hogy négymillióan élnek a létminimum alatt az országban, másfél millióan mélyszegénységben, és 500 ezer gyermek rendszeresen éhezik. A kormánynak ezért is mennie kell - tette hozzá. Mesterházy Attila szerint az Összefogás pártjai öt pillérre építik politikájukat: a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozások (kkv-k), illetve a nyugdíjasok biztosan nyerni fognak az új kormánnyal.


Bejelentette: szeptembertől minden diák, aki bejut felsőoktatási intézménybe, tandíjmentesen kezdheti meg a tanulmányait, s három-öt hónapig külföldön tanulhat nyelvet. Az egészségügyben csökkentik a várólisták hosszát, zéró toleranciát hirdetnek a családon belüli erőszakkal szemben, fokozzák a munkahelyi biztonságot, visszaállítják a szakszervezetek jogosítványait, javítják a kkv-k versenyképességét és munkahelymegtartó képességét, s újraindítják a nyugdíjkorrekciós programot - részletezte Mesterházy Attila.


Végezetül a választásokon való minél nagyobb részvételre ösztökélte hallgatóságát, mert - mint fogalmazott - "fotelból nem lesz kormányváltás". A fórumon bemutatkozott Pap Zsolt, az Összefogásnak a 42 települést tömörítő tiszaújvárosi választókerületben induló országgyűlési képviselőjelöltje, és egyebek mellett a társadalmi béke fontosságára hívta fel a figyelmet.


A fórum megkezdése előtt a tiszaújvárosi Sport Park bejáratánál rövid demonstrációt tartott a Fidelitas helyi szervezete: egy talicskában fénymásolt pénzt tologattak az ellen tiltakozva, hogy Mesterházy Attila helyettese "százmilliókat talicskázott ki" az országból.


"Huszonegy napja nem kaptunk választ Mesterházy Attilától arra, hogyan tett szert a helyettese, Simon Gábor a százmilliókra" - magyarázta a demonstráció célját Koncz Zsófia, a Fidelitas országos alelnöke a helyszínen az MTI tudósítójának. Mire Mesterházy Attila megérkezett a fórumra, a demonstrálók már elmentek.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24
MTI Fotó: Vajda János

 

2014-02-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite