2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: semmi biztató nincs a nyugdíjasok számára a jövő évi büdzsében

Mesterházy: semmi biztató nincs a nyugdíjasok számára a jövő évi büdzsében


Mesterházy Attila szerint a nyugdíjas társadalom számára semmi biztatót nem mondanak a jövő évi költségvetés számai.

mesterhazy_911


Az MSZP elnöke, frakcióvezetője szombaton, az október 1-jei idősek világnapja alkalmából - az MTI-hez is eljuttatott közleményében - köszöntötte a magyar társadalom idősebb tagjait és szögezte le, hogy közülük "sokan szorongva várják a 2012-es évet: növekvő adóterhekkel, bizonytalan kilátásokkal, emelkedő inflációval, a szociális ellátások visszafogásával, elvonásokkal, csökkenő életszínvonallal kell szembenéznünk".


Mint írta, a jövő évi költségvetésben rögzítendő adó- és áfa-emelések miatt mindenképpen rosszabbul járnak az öregségi nyugdíjban részesülők; veszélybe került a hivatásuk, egészségi állapotuk vagy speciális élethelyzetük miatt a korhatár betöltése előtt nyugdíjba kényszerültek járandósága; a devizahitelek és a családok mindennapos megélhetési gondjai miatt az idősebb generáció közül sokan már nem csak saját, hanem családjuk, gyermekeik és unokáik jövőjének biztonsága miatt is aggódva tekintenek a jövőbe. A szocialista politikus szerint az idősek ez évi világnapja "sajnos nem felhőtlen és nem gondtalan, örömteli ünnep".


Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy a nyugdíjas társadalom a magyar nemzet egyik legkiszolgáltatottabb, egyik legnépesebb csoportját alkotja. "A lassan másfél éve hivatalban lévő kormányzat ötletelése, kapkodása és dilettantizmusa azonban egyre többekben kelt bizonytalanságot, csalódottságot" - fogalmazott az ellenzéki politikus. A sorozatos kritikák nem találtak értő fülekre a kormányban - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy "az elhibázott és rövidlátó politika miatt egyre nagyobb sebességgel sodródunk a társadalmi, szociális és gazdasági szakadék felé".


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-10-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite