2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: Török magánvéleményét írta meg a pártszavazásról

Mesterházy: Török magánvéleményét írta meg a pártszavazásról


Török Zsolt a pártszavazást néhány unatkozó ember pótcselekvésének nevezte, hozzátéve: a "Fidesz-Jobbik fizeti" őket.

Török Zsolt01


Nem a szocialista párt vezetésének álláspontját, hanem magánvéleményét fejtette ki Török Zsolt szóvivő, amikor a Facebookon az MSZP-ben folyó pártszavazást néhány unatkozó ember pótcselekvésének nevezte, és azt állította: a voksolást szorgalmazókat a "Fidesz-Jobbik fizeti".


Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Török Zsolt már bocsánatot kért szavaiért. A pártelnök kérdésre válaszolva hozzátette: reggel magához kérette a szóvivőt, és "nem túl baráti beszélgetést" folytatott vele a közösségi oldalon megfogalmazott véleményéről. Mesterházy Attila kifejtette: nem elfogadható, hogy bárki így minősítse párttársait, még akkor sem, ha magánvéleményét fogalmazza meg.

 

Mesterházy Attila003


A pártelnök arról is beszélt: reméli, hogy azok is követik Török Zsolt példáját, és képesek bocsánatot kérni, akik hasonló stílusban nyilatkoznak az MSZP politikusairól, vezetéséről és egyes testületeiről a Facebookon.


A szóvivő egyebek között lükének és majmoknak nevezte a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform által kezdeményezett pártszavazás támogatóit, akik szerinte "kollaborálnak a Fidesz-Jobbikkal", az éhezőknek pedig azt üzenik: "éhezzetek tovább, mi addig pártszavazunk, nem foglalkozunk veletek".


Ezután a Demokratikus Koalíció közleményt adott ki, hangsúlyozva, hogy a szóvivő a pártszavazáson résztvevő több ezer embert sértette meg. A platform arra kérte az MSZP elnökségét, nyilatkozatban tegye egyértelművé, hogy Török Zsolt a pártvezetés hivatalos álláspontját közvetítette-e, vagy magánvéleményét fogalmazta meg.


Török Zsolt ugyancsak a Facebookon elnézést kért a Demokratikus Koalíció platform vezetőitől, tagjaitól és mindazoktól, akiket megbántott. Mint írta, a "magyar emberekért és az MSZP-ért, mint közösségért érzett szeretet és felelősség miatt" ragadta el a hév, és meggondolatlanul, helytelenül fogalmazva foglalta össze "az utóbbi hetekben a párt szimpatizánsaitól érkező, a pártszavazással kapcsolatos véleményeket".


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite