2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: a Fidesz a demokráciát támadja

Mesterházy: a Fidesz a demokráciát támadja


A demokrácia elleni nyílt támadásnak értékeli az MSZP elnöke a tervezett reklámadót és kampányfinanszírozási rendszert.

mesterhazy

Mesterházy Attila - a honlapján vasárnap közzétett és az MTI-hez is eljuttatott - írásában kijelenti: az elsősorban a nagy kereskedelmi televíziókat sújtó új reklámadóból származó bevétel a költségvetés számára szinte jelentéktelen, a Fidesz valódi célja a média ellehetetlenítése.

"Olyan helyzetet akar előidézni, amelyben a kereskedelmi médiumok és az ott dolgozó újságírók elvesztik megélhetésüket, s akkor az ország itt marad a Fidesz saját médiabirodalmával, meg a kormány által irányított állami médiával" - fogalmazott. A szocialista pártvezető szerint ez nyílt támadás a média szabadsága, a tájékozódás szabadsága ellen, a kormány "a demokrácia maradékának felszámolására tör".

Mesterházy Attila álláspontja szerint azzal, hogy - a vonatkozó javaslat értelmében - az állam rendes pártfinanszírozás helyett kampányfinanszírozást ad jövőre, a Fidesz célja az, hogy az MSZP szervezeti hálózata elveszítse anyagi alapjait.

Hozzátette: a tervezett szabályok anyagi értelemben rosszabb helyzetbe hozzák a szövetségre lépő pártokat, miközben a mandátumok elosztásakor a külön indulást büntetik a választási szabályok.

"Az ellenzék dönthet: nem fog össze, és akkor lesz ugyan pénze a kampányra, viszont elveszti a választást vagy a győzelem érdekében szövetkezik, de akkor nem lesz pénze kampányra, a választók meggyőzésére" - írta Mesterházy Attila, aki szerint "bezzeg" a Fidesznek a Közgép és a trafikok bevételei megteremtik az anyagi forrásokat.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite