2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: a jószomszédi viszony építése a célja Ponta meghívásának

Mesterházy: a jószomszédi viszony építése a célja Ponta meghívásának


Mesterházy Attila a jószomszédi viszony építése érdekében hívta meg Victor Ponta román miniszterelnököt az MSZP hétvégi évértékelő rendezvényére, még a "zászlókonfliktus" előtt. A szocialista pártelnök erről a Heti Válasz és a 168 óra című hetilapokban csütörtökön megjelent interjúkban nyilatkozott.

mesterhazy


Az ellenzéki pártvezető a Heti Válasznak azt mondta, még a két ország közötti székelyzászló-konfliktus előtt hívta meg a román kormányfőt, akivel nem tudott találkozni Kolozsváron, ahol kihelyezett elnökségi ülésükön nemzetpolitikai fordulatot hirdettek. A fordulat új nemzetpolitikai gondolkodást jelent, amely a határon túli magyarokkal való szoros együttműködésen és a jószomszédi viszonyon alapul - fejtette ki.


Megjegyezte, hogy Victor Ponta szocialista politikus és a Fidesz rendezvényein is fel szoktak szólalni konzervatív politikusok más országokból. Részletek említése nélkül elmondta, tudja miről beszél majd a román miniszterelnök, egyértelművé téve: az Orbán-kormány teljesítményét nem Ponta, hanem ő és az MSZP értékeli majd "az emberek véleménye alapján".
Mesterházy Attila hibának tartja, ha Orbán Viktor miniszterelnök bele akar szólni, kit válasszanak törvényes képviselőjüknek a határon túli magyarok, illetve ha válogat a határon túli szervezetek között. Az MSZP szerint nem Budapestről kell diktálni - hangoztatta.


A székely zászló kitűzését firtató kérdésre elmondta, nem kérdés, hogy lenghet Erdélyben is. Utalt arra, hogy a szocialista vezetésű szegedi és hajdúdorogi polgármesteri hivatalon is kitűzték a székely zászlót. Arra a kérdésre, alkalmasnak tartja-e magát Fidesz-váltó vezetőnek, Mesterházy Attila a Heti Válasznak azt mondta, a legutóbbi felmérések alapján ő a legnépszerűbb ellenzéki politikus, az ő és Bajnai Gordon ismertségében pedig már régóta nincs különbség. "Orbán Viktor 2010-ben eljátszhatta még, hogy nem ismer Mesterházy Attila nevű politikust, ma már nem"- fogalmazott.


A Heti Válasz azon felvetésére, hogy Bajnai Gordon, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója szerint az MSZP nem elég hiteles, a szocialista politikus közölte, "empatikus", hiszen az elmúlt két és fél évben újjá kellett építeniük a szocialista pártot, és ha valaki új erőként jelentkezik, meg kell különböztetnie magát nemcsak a Fidesztől, hanem az MSZP-től is. "Sok sikert kívánok Bajnai Gordonnak" - tette hozzá.


A 2014-es választásokról, az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről a 168 órának azt mondta, a szocialista párt jelöltje az lesz, akivel meg lehet nyerni a választást. Mesterházy Attila szerint akkor tudják leváltani a Fideszt, ha maximalizálni tudják a kormányellenes szavazatokat. Hozzátette: az MSZP közös jelöltekben és listában gondolkodik.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite