2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy Attila: új politikai kultúrára van szükség

Mesterházy Attila: új politikai kultúrára van szükség


Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint új politikai kultúrára van szükség, amelyben sokkal inkább az együttműködés, a társadalmi béke jellemzi a politikát, nem pedig a másikkal való leszámolás.

mesterhazy0329


Mesterházy Attila szerdán Gyöngyösön, pártja Élet Kelet-Magyarországon címmel tartott részországgyűlésén kijelentette, változtatásra van szükség a nemzetközi kapcsolatokban is, mert a kormány a külpolitikába is exportálja a belpolitikai stílust. Szinte nincs ország a Kárpát-medencében, az Európai Unióban, amelyikkel nem vesztünk volna össze - mondta, hozzátéve: nem látják, mi vezeti a nemzetközi kapcsolatrendszerben az orbáni külpolitikát. "Merthogy barátokat nem tudunk szerezni, csak ellenségeket, és konfliktusokat termelünk, az egész biztos. Így viszont nagyon nehéz a nemzeti érdekérvényesítés egy ilyen ország esetében, mint Magyarország" - értékelte Mesterházy Attila.


A pártvezető nyitó előadásában "az adóemelések kormányának" nevezte az Orbán-kormányt, megjegyezve, hogy már 38 százalékos mértékű az adóterhelés Magyarországon. Ez szerinte azt mutatja, hogy a téves és rossz gazdaságpolitika miatt a kormány folyamatosan az embereket sarcolja meg. Az MSZP frakcióvezetője arra is kitért, hogy "a Fidesz kommunikációs gépezete egész jól működik abban a tekintetben, hogy még mindig sokan elhiszik azt, hogy a mostani rossz gazdasági helyzetért az előző 4-8 év a felelős". Mint mondta, ez ellen küzdeniük kell, mert ez a Fidesz utolsó fogódzója, amivel igazolni tudja a saját politikáját, "legalábbis azok számára, akik még hisznek benne".


Mesterházy Attila az MSZP hangsúlyozta: a legfontosabb a munkahelyteremtés, hogy minden családban legyen egy munkaképes korú ember, aki tisztes keresetért dolgozik. A közmunkát válságkezelési eszközként kell tekinteni, azzal nem lehet megoldani hosszú távon foglalkoztatáspolitikai problémákat - tette hozzá. Az ellenzéki párt mindenki számára elérhető, egyenlő esélyt és magas szintű oktatást tart elfogadhatónak. Az elnök szavai szerint a politikának tudomásul kell vennie, hogy az egészségügyet többletforrások nélkül nem lehet üzemeltetni. Emellett a jogbiztonság és az érdekegyeztetés helyreállításának fontosságát is kiemelte beszédében az elnök, mondván, ezek tudnak megfelelő fogódzókat adni az állampolgárok és az üzleti élet szereplői számára is.


Mesterházy Attila arról is szólt, hogy az országrészre vonatkozó tervezetet készítettek helyi szakemberekkel, ezt társadalmi vitára is bocsátják majd. A program átfogó megoldást akar adni a kelet-magyarországi problémákra.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-04-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite