2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy az elmúlt 30 napról: kapkodás jellemezte az új Országgyűlés működését

Mesterházy az elmúlt 30 napról: kapkodás jellemezte az új Országgyűlés működését


Mesterházy Attila23Mesterházy Attila szerint kapkodás jellemezte az új Országgyűlés működésének első 30 napját, a kormányoldal az utolsó pillanatban nyújtott be fontos törvénykezdeményezéseket, így az ellenzéknek kevés ideje maradt szakmai álláspontjának kialakítására, továbbá az előterjesztések megvitatására.


A szocialisták frakcióvezetője, aki a párt soron kívüli Veszprém megyei tisztújító küldöttgyűlésére érkezett pénteken a megyeszékhelyre, sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány csak beszél a nemzeti együttműködésről, a gyakorlatban a hatalom központosítására törekszik.

Ezt mutatja szerinte az is, hogy az elmúlt 30 napban az ellenzéki pártoktól egyetlen tartalmi módosító javaslatot sem fogadtak el. Mesterházy Attila hozzátette: a Fidesz által pénteken benyújtott, a médiával kapcsolatos törvényjavaslatokról sem egyeztetett az ellenzékkel a kormánypárt. A javaslatok - mutatott rá - hatalomkoncentrációt és központosított médiairányítást vetítenek előre.


Sok az aggály és a kérdés azzal a 29 intézkedést tartalmazó csomaggal kapcsolatban is - mondta Mesterházy Attila -, amelyeket Orbán Viktor kormányfő jelentett be a napokban. A Fidesz ugyanazt a társadalomfilozófiát vallja, mint 1998 és 2002 között - hangsúlyozta a szocialista politikus. Úgy fogalmazott: a 29 pont "ékes példája" annak, hogy a kormány a lakosság kétharmadától el akar venni, hogy a felső egyharmadnak adhasson. A szegényebbektől elvesz, a tőlük elvett jövedelmet átcsoportosítja a gazdagabb családoknak - mondta -, szerinte erről szól a minimálbér megadóztatása és az egykulcsos adó bevezetése is.

Mesterházy Attila közölte: kialakulhat Magyarországon egy "újfajta cselédség", hiszen adózott jövedelemből akár takarítónőt, nyelvtanárt lehet alkalmazni úgy, hogy ezt nem kell sehol bejelenteni. Ez nem a gazdaság kifehérítése irányába tett lépés, s egy régi világot hoz vissza Magyarországra - véli a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője.

Kitért arra is, hogy az Orbán-csomag több olyan intézkedést tartalmaz, amely egyfajta folytatása a Bajnai-kormány által megkezdett intézkedéssorozatnak, ide tartozik a bérplafon vagy a kilakoltatási moratórium. Ezzel végre a Fidesz is elismeri - fűzte hozzá -, hogy amit az előző kormány tett, az hasznos és fontos volt.

 


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite