2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: azonnali kormányülést a gazdasági válsághelyzet miatt!

Mesterházy: azonnali kormányülést a gazdasági válsághelyzet miatt!


A miniszterelnök azonnal szakítsa meg szabadságát és hívjon össze kormányülést a kialakuló gazdasági válsághelyzet miatt - szorgalmazta szerdai sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

mesterhaziattila

Az ellenzéki pártelnök felszólította Orbán Viktort arra is, hogy kössön új megállapodást a Magyar Bankszövetséggel és folytasson további egyeztetéseket az adósok és az önkormányzatok érdek-képviseleti szerveivel.

Mesterházy Attila hozzátette: a bankadó bevételeit válságkezelésre, illetve egy válságalap létrehozására kell fordítani.

A most kialakuló nemzetközi pénzügyi válság kiemelten sújtja Magyarországot, ezért a kormánynak válságforgatókönyvvel kell felkészülnie a várható gazdasági nehézségekre - mondta az ellenzéki politikus.

Mesterházy Attila hozzátette: a forint rosszabbul teljesít, mint a környező országok devizái, az ország kockázati felára pedig két és fél éves csúcson van.

A szocialista politikus nonszensznek nevezte, hogy a jelenlegi helyzetért a korábbi kormányokat felelősségre lehetne vonni. Mesterházy Attila emlékeztetett rá, hogy amíg a Bajnai-kormány utolsó hónapjaiban 180-185 forint volt a svájci frank, addig legutóbb már a 274 forintos szintet is elérte.

Az ellenzéki pártelnök szerint nem a korábbi, hanem a jelenlegi kormány felelőssége, hogy miként kezeli ezt a helyzetet. Mesterházy Attila felszólította a kormányt, hogy ne az emberek kárára kezelje a válságot.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

Fotó: MTI

 

2011-08-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite