2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: az Orbán-rendszer lebontása a feladatunk

Mesterházy: az Orbán-rendszer lebontása a feladatunk


Mesterházy Attila szerint bármit is mond Orbán Viktor, annak mindig az ellenkezője igaz: a szabadság hiányáról beszélt március 15-én, miközben csaknem két éve szisztematikusan rombolja a szabadság intézményeit, a szabadságharcról "kiáltozott", miközben a kormány - egyébként helyesen - újabb lépést hátrált az Európai Bizottsággal szemben.

mesterhazy0117


A szocialista párt elnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott szokásos hétvégi írásában úgy fogalmazott: "Orbán nemzeti színekbe csavarja politikáját, valójában azonban az állandó konfrontációval hátrányba hozza nemzetét. Kisajátítani próbálja a +legyen béke, szabadság és egyetértés+ gondolatát, közben pedig pontosan ezeket az értékeket dobja sutba".


Mesterházy szerint a miniszterelnök ezúttal már Európa önjelölt vezetője szerepében tetszelgett. Orbán azonban "lenézi a magyar népet, a magyar választókat. Még saját híveit is. (...) Csak a szavazat és a pénz kell az országtól, hogy a hatalma felépüljön és megmaradjon".


Amikor kormányváltásról és a negyedik köztársaságról beszélünk, akkor elsősorban ezt a szemléletet akarjuk leváltani. A változás azzal kezdődik, hogy komolyan vesszük az embereket és kellő alázattal viszonyulunk ahhoz a feladathoz, hogy a választópolgárok képviseletére szegődünk. Ez a kiindulópontja minden egyébnek. A nemzeti politika első lépése, hogy tiszteljük a polgárt, tiszteljük a nemzet tagjait - írta az MSZP elnöke, frakcióvezetője.


Mesterházy Attila hangsúlyozta, a szocialisták tudják, mi most a feladatuk, miben áll a felelősségük. "Oroszlánrészt kell vállalnunk az Orbán-rendszer lebontásában, majd pedig a biztonságos, szabad, sikeres Magyarországra kell ajánlatot tennünk a választóknak. Létre kell hoznunk a változás szövetségét. (...) 1848 az egységes magyar nemzet megszületésének éve volt. 2014 pedig az egységes magyar nemzet újjászületésének éve lesz" - fogalmazott a pártelnök.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite