2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy együttműködne Bajnaival

Mesterházy együttműködne Bajnaival


bajnai01Bajnai inkább Mesterházyékkal dolgozna együtt, mint a Gyurcsány-csapattal. Az exkormányfő még mindig féltékeny utódjára, mert jobban teljesített, mint egykori mentora.


A Mesterházy Attila által vezetett MSZP a Haza és haladás nevű, Bajnai Gordon-féle alapítvánnyal szövetkezve képzeli el a következő években az együttműködést és a programalkotást a szocialista pártban - tudta meg a Magyar Hírlap. Értesüléseik szerint a tavaly év végén Bajnai Gordon exkormányfő által létrehozott alapítvány nemsokára aktivizálja magát, átfogó stratégiai javaslatokat, megvalósíthatósági tanulmányokat készít majd. A bukott előd, Gyurcsány Ferenc csapata azért is tekint féltékenyen Bajnaiékra, mert az utód jobban teljesített, mint egykori mentora.

A tavalyi év végén Bajnai Gordon exkormányfő által létrehozott, Haza és haladás elnevezésű alapítvány nemsokára aktivizálja magát, átfogó stratégiai javaslatokat, megvalósíthatósági tanulmányokat készít majd, amelyeket konferenciák, szakmai-közéleti vitafórumok keretében mutatnak be. A kuratórium elnöke Bajnai volt kabinetfőnöke, Hegedűs Dóra, kuratóriumi tag többek között Szigetvári Viktor, az MSZP volt kampányfőnöke.

A felügyelőbizottságot Oszkó Péter volt pénzügyminiszter vezeti, de ennek tagja a Bajnai-kormány egykori külügyminisztere, Balázs Péter is. „Az alapítvány egyfajta Reformszövetség" - értékelte a lapnak egy, a szervezethez közel álló szakember.

Gyurcsány egykori kampányfőnöke, Szigetvári mindenesetre átpártolt Bajnaiékhoz. A Magyar Hírlap szerint a Gyurcsány-csapat azért is nézett féltékenyen Bajnaiékra, mert az utód „simulékony magatartásával, jó kommunikációs készségeivel" jobban teljesített, mint egykori mentora.

MSZP-s értesülések szerint a Gyurcsány-vonal még mindig nem békült ki Bajnaiékkal. Potenciális ellenfélként tekintenek rá, hiszen alapítványával épp azt a „civil érzetet" kívánja felmutatni, azokat a szocialistákat, liberálisokat, valamint baloldalra sodródott konzervatívokat egyesíteni, akiket Gyurcsány is kinézett magának platformjával. A lap úgy tudja, Bajnai inkább az MSZP Mesterházy-vonalával kíván együttműködni.


Forrás: Magyar Hírlap/HÍR PORT24

 

2011-02-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite