2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: hittel és akarattal újra talpra áll az MSZP

Mesterházy: hittel és akarattal újra talpra áll az MSZP


Mesterházy AttilaMesterházy Attila szerint hittel és akarattal újra talpra áll az MSZP. A szocialista listavezető szombaton, a párt városligeti majálisán azt mondta: az MSZP megértette, hogy változnia és változtatnia kell. A legfontosabb politikai feladat, hogy visszaszerezzük a választók bizalmát, amit vissza fogunk szerezni - jelentette ki Mesterházy Attila.


Véleménye szerint a változást és a jövő építését azonnal meg kell kezdeni. Mint mondta, először alapos és őszinte értékelésre van szükség, majd ennek bázisán az új baloldali politika lényegének, tartalmának és stílusának meghatározására. Az értékeléssel kapcsolatban kiemelte: elmegy minden olyan balodali közösséghez, ahová hívják. "Kíváncsi vagyok elvtársaim és barátaim véleményére" - fogalmazott. Mint leszögezte, a vitákat nem lehet megspórolni, de el kell kerülni, hogy ezek vég nélkülivé, vagy parttalanná váljanak.


Az új baloldali politikai stílusról azt mondta: keménynek és kritikusnak kell lenni, de nemet mondani nem elég, alternatívát is kell kínálni. Meg kell mutatni, hogy az MSZP nem fél, bennünket nem lehet megalázni vagy megtörni - jelentette ki. Mesterházy Attila jelezte, az MSZP konstruktív ellenzéki párt lesz, de a konstruktivitás nem automatikus. Minden esetben megvizsgáljuk, hogy a javaslat az emberek érdekeit szolgálja-e, és megfelel-e az értékrendünknek - hangsúlyozta.


Bejelentette: a hétfőn megalakuló új MSZP-frakció a következő években nem hoz döntéseket a szakszervezetek és az érdekképviseletek nélkül. Kitért arra is, hogy a parlamentben a munkavállalók, a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok, illetve a diákok érdekeit képviselik majd. A szocialista listavezető a családjával érkezett a rendezvényre, felesége és két gyermeke a színpadra is felkísérte.
Az MSZP városligeti majálisán az MSZP több vezető politikusa is részt vett: Lendvai Ildikó távozó pártelnök, Kiss Péter alelnök és Simon Gábor választmányi elnök, illetve számos fővárosi szocialista politikus.


A nagyszínpad mellett tucatnyi tüntető árpádsávos zászlóval és transzparensekkel a terrorcselekmények gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György szabadon bocsátását követelte. Két három lökdösődőt el is távolítottak a színpad elől.

2010-05-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite