2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Választás 2010Mesterházy írása: új, erős, demokratikus baloldal!

Mesterházy írása: új, erős, demokratikus baloldal!


Mesterházy AttilaAz áprilisi választáson nemcsak pártokra szavazunk, hanem a mindennapok nyugalmáról és szabadságáról is döntést fogunk hozni - írta egy napilapban az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A magyar demokratikus baloldal újjászervezését és új baloldali politika meghirdetését hangsúlyozta Mesterházy Attila a Népszabadságban pénteken megjelent írásában.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Új, erős, demokratikus baloldal című írásában közölte: az áprilisi választáson nemcsak pártokra szavazunk, hanem a mindennapok nyugalmáról és szabadságáról is döntést fogunk hozni. Véleménye szerint most minden magyar demokratának össze kell fognia a szabadság védelmében, újra meg kell küzdenie demokratikus szabadságjogainkért és lehetőségeink szabadságáért.

Mesterházy Attila továbbra is hangsúlyozza a nemzeti modernizáció szükségességét; az új demokratikus baloldali politika egyik legfontosabb célkitűzésének pedig a közösség és az egyén társadalmi haladásának elősegítését tartja.

Szerinte az új baloldali politika középpontjában az önmagáért és a közösségért felelősséget vállaló egyén áll; az öngondoskodás kiterjesztéséhez azonban új típusú intézményrendszer, mindehhez az állami szerepvállalás pontosítása kell.

A szocialista politikus az új baloldali politikát úgy határozza meg, amely képviseli és védi a szabadság, a szolidaritás, a társadalmi egyenlőség, az emberi méltóság és a békés egymás mellett élés értékét. Képviseli az új politikai kultúra ügyét, támogatja civil társadalom fejlődését.

2010-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite