2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: még néhány nap kell a megállapodáshoz

Ellenzéki egyeztetés - Mesterházy: még néhány nap kell a megállapodáshoz


Felelősen, kompromisszumra készen tárgyalnak a felek az ellenzéki egyeztetésen - írja Mesterházy Attila a honlapján vasárnap, az MSZP elnöke szerint még néhány napra lesz szükség a megállapodás minden részletének kidolgozásához.

mesterhazy

"Tudom, hogy végül meg fogunk állapodni, de minden részlet kidolgozásához még szükség lesz néhány napra. Eddig mindenki felelősen tárgyalt, kompromisszumra készen" - olvasható Mesterházy Attilának az MTI-hez is eljuttatott írásában.

Hozzátette: "A kompromisszum azt jelenti, hogy senki sem ér el mindent, amit szeretett volna. De azt igen, hogy a megállapodással Magyarország nyerjen, mert a szövetség felépíti az igazságos, európai új Magyar Köztársaságot."

Az MSZP elnöke szerint a választási együttműködésben ott a helyük a Demokratikus Koalíció (DK) politikusainak, tagjainak, aktivistáinak és támogatóinak is.

Mesterházy Attila kitér arra is, hogy a szocialista párt nagyra értékeli Bajnai Gordon gesztusát, amellyel az Együtt-PM szövetség vezetője visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől.

A jegyzet szerint a demokratikus ellenzék a héten "sok feszültség, vita, útkeresés után" ugyanazt az együttműködési modellt választotta, amelyet az MSZP a kezdetekkor, 2012-ben javasolt: "közös lista és közös jelöltek". Az MSZP elnöke ugyanakkor úgy véli, nem csupán az időt vesztegették ez idő alatt, mert - mint írta - "mindannyiunknak szüksége volt erre a tapasztalatra ahhoz, hogy értékelni tudjuk a teljes körű összefogás fontosságát".

 

Forrás: MTI/ HÍRPORT24

 

 

2014-01-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite