2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy: mindenért Orbán a hibás!

Mesterházy: mindenért Orbán a hibás!

Az MSZP elnöke szerint a kormány nem háríthatja másra a felelősséget, nem hivatkozhat a kedvezőtlen külső körülményekre, az országot ugyanis a kabinet dilettantizmusa és felelőtlensége tette sebezhetővé.

mesterhazy12

"Orbán Viktor a hibás: ő ragaszkodik a téves gazdaság- és adópolitikához, és ezzel csőd közeli helyzetbe sodorja az országot" - jelentette ki Mesterházy Attila szerdai, a költségvetés parlamenti vitájában elmondott vezérszónoki felszólalása után tartott sajtótájékoztatón.

Véleménye szerint a Fidesz-kormány eljátszotta a nagy nehézségek árán visszaszerzett nemzetközi bizalmat, eltékozolta azoknak az áldozatoknak az eredményét, amelyeket a lakosság hozott a válság legnehezebb éveiben.

A büdzséről szólva kifejtette: növeli a kockázatokat a 300 forint körüli euróárfolyam, ráadásul a javaslatban tervezett megtakarításokat nem alapozták meg intézkedési tervek. Kockázatosnak tartotta azt is, hogy a kormány 1,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol, miközben egyre több elemző szerint recesszió lesz.

Megismételte: a 2012-es büdzsé a leszakadás és az elszegényedés költségvetése, az embereknek pedig az elmúlt húsz év legbrutálisabb megszorításaira kell felkészülniük. Kilenc adónem emelkedik, az Európai Unióban itt lesz a legmagasabb az áfa felső kulcsa, ez felpörgeti az inflációt és ösztönzi a feketegazdaságot - jelentette ki.

A személyi jövedelemadóval kapcsolatban azt hangsúlyozta: az adójóváírás megszüntetése nagyjából 300 milliárd forinttal növeli az átlagnál kevesebbet keresők terheit.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-10-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite