2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy szerint az új kormány valamilyen formában szocialista lesz

Mesterházy szerint az új kormány valamilyen formában szocialista lesz


Mesterházy Attila szerint az új magyar kormány egészen biztosan valamilyen formában szocialista kabinet lesz. Az MSZP elnök-frakcióvezetője csütörtökön az m1 Az Este című műsorában azt is hangsúlyozta, hogy a választásokig törvényjavaslatok formájában is benyújtják programjuk elemeit azért, hogy a szavazók tudják, mit várhatnak tőlük kormányon.

mesterhazy0117

Az ellenzéki politikus elmondta, korábbi ígéretének megfelelően struktúrájában és személyi vezetésében is megújította az MSZP-t, az ősszel pedig a párt "politikai tartalmát" kívánják felfrissíteni. Gyurcsány Ferenc távozása utáni legnagyobb eredményként említette, hogy megszűntek a "belső kibeszélések". "Tehát nem a saját ügyeinkkel traktáljuk a közvéleményt, hanem a hétköznapi ember gondjaival foglalkozunk" - fogalmazott. Hozzátette, hogy egymás közötti vitáik azért nem szűntek meg, de azokat képesek belső fórumaikon tartani.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz pártstruktúrája példaként szolgált-e számára, úgy válaszolt, "egy gátlástalan populista" nem lehet minta az MSZP-nek. Mesterházy Attila kijelentette, Gyurcsány Ferenc öröksége nem jelent terhet a szocialistáknak, hiszen a volt kormányfő már egy másik, liberálisabb pártban politizál, míg az MSZP balközép politikát folytat. "De akár ez ki is egészítheti egymást" - jegyezte meg. Mint mondta, biztosra veszi, hogy a jelenlegi kormány a "történelem szemétdombjára fog kerülni, oda, ahova való Orbán Viktor".

Mesterházy Attila szerint ezért az MSZP-nek a következő két évben azt kell bizonyítania, hogy van reális, megvalósítható, finanszírozható alternatívájuk, amely nagyobb biztonságot, több demokráciát és jobb életminőséget hoz az embereknek.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-09-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite