2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
Választás 2010Mesterházy szerint félelmet hoz az országnak a Fidesz meg a Jobbik

Mesterházy szerint félelmet hoz az országnak a Fidesz meg a Jobbik


Mesterházy AttilaA nemzeti progressziót már csak a szocialisták képviselhetik a Parlamentben - állítja az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A mostani választásoknak az a tétjük, hogy milyen Magyarországon szeretnénk élni, mert nem csupán jelöltek, hanem egyszerre világképek, értékrendek közül is kell választanunk - jelentette ki a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje szombaton nagykanizsai sajtótájékoztatóján.


Mesterházy Attila azt mondta: a jelöltállítások lezárulásával az látható, hogy két tengelyű a verseny, mert "a Fidesz-Jobbik partneri együttműködése" vagy "a valódi demokráciát képviselő" szocialista párt közül kell választani. Ha nem olyan országban szeretnének élni, amelyet "beleng a félelem légköre", akkor a szavazók csakis az MSZP jelöltjeire és listájára adhatják le voksaikat - fogalmazott az MSZP elnöke.


A jelöltállítások alapján sajnos csak három párt, az MSZP-n kívül a Fidesz és a Jobbik juthat be a Parlamentbe, ezért "a szocialista párt marad az utolsó bástya", amely képviseli a nemzeti progressziót, az egyértelmű fellépést a kirekesztés és a gyűlöletkeltéssel szemben. Ezt a meggyőződését a sajtótájékoztatót követő lakossági fórumon is kifejtette a szocialista kormányfőjelölt. A fórumot Teleki László vezette, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökeként és a miniszterelnök romaügyi megbízottjaként. Bemutatkozott Fodor Csaba ügyvéd, önkormányzati képviselő, aki az MSZP nagykanizsai képviselőjelöltjeként szerepelt.


A Honvéd Kaszinóban telt ház mellett, mintegy kétszáz ember hallgatta meg Mesterházy Attilát. A hallgatóság soraiban minden korosztály képviseltette magát, sőt több tucatnyi roma fiatal is jelen volt a többször is egyetértő tapssal kísért fórumon.
A szocialista miniszterelnök-jelölt a fórumon is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy nincs romokban az ország, hiszen számos olyan fejlesztés valósult meg, ami javítja az emberek lehetőségeit, komfortérzetét. Példaként az autópálya-hálózat kiépítését, iskolák, óvodák, bölcsődék, egészségügyi intézmények, önkormányzati létesítmények és gazdasági társaságok támogatását említette, amivel "lehetőség nyílt a helyi lakosok életét kissé jobbá tenni".


Mesterházy Attila már a sajtótájékoztatón is beszélt két, Nagykanizsát érintő témáról, így arról, hogy kormányra kerülése esetén az MSZP átadná a város határában lévő egykori honvédségi lőteret ipartelepítési célra a helyi önkormányzatoknak. A General Electric jelentős létszámú nagykanizsai csoportos létszámleépítése kapcsán pedig arra tért ki, hogy lehetővé tennék a nők nyugdíjba menetelét 40 év szolgálati idő után.


A sajtótájékoztatón az MTI kérdésére, hogy helyben nem tartanak-e a baloldali szavazók szétforgácsolásától, amiért Nagykanizsán az MSZP mellett külön jelöltet állított a Magyar Szociáldemokrata Párt is, a szocialista politikus azt mondta: szerinte most összefogásra van szükség. Mérlegelnie kell a baloldali szavazóknak, hogy kire adják a voksukat, mert ha nem az MSZP-re, akkor elveszhet a szavazatuk.


Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombaton már délben megérkezett stábjával Nagykanizsára, ahol először a pénteken megnyílt Thrák királyok völgye című kiállítást tekintette meg. A Magyar Plakát Házban látható tárlaton Kőfalvi Csilla, az intézmény igazgatója kalauzolta végig, a vendég megjelenése láthatóan meglepetést okozott a többi látogató számára.
Mesterházy Attila a kora délután már kevésbé forgalmas nagykanizsai belvároson keresztül sétált el a kiállításról a sajtótájékoztatónak és az ezt követő lakossági fórumnak helyet adó Honvéd Kaszinóba. Az utcákon csak kevés járókelővel lehetett találkozni, közülük is csupán egy idősebb asszony szólította meg azzal, hogy "a jó isten áldja meg!".

2010-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite