2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházy szerint a kormány a kudarc receptjét követi

Mesterházy szerint a kormány a kudarc receptjét követi


Mesterházy Attila01Újabb hét telt el anélkül, hogy megismerhettük volna a kormány reformterveit. Hónapok óta tart a várakozás, folyik a titkos számolgatás - fogalmaz közleményében az MSZP elnöke.


„Nem igazán értem - fogalmaz Mesterházy Attila -, hogy ha ez ilyen sürgős, és leköt minden energiát, akkor miképp talált időt a miniszterelnök arra, hogy pont most alakítsa át az irodáját és elfoglalja az Országház Nándorfehérvár termét. A rendezkedés költségei "persze" titkosak. Talált időt a kormány arra is, hogy a meghirdetett takarékosság jegyében több mint 300 fővel növelje a központi államigazgatás létszámát, meg arra is, hogy havi 22 millió forinttal költsön többet a kormány felsővezetőinek fizetésére, mint amennyibe a kormányváltás előtt kerültek. Jutott idő arra is, hogy kiötöljék a közszférában fontos és bizalmas munkakörben dolgozók ellenőrzésére szolgáló rendszert."


A közlemény szerint ugyanakkor a Fidesz-KDNP-kormány nem kereste a kapcsolatot a strukturális reformok majdani érintettjeivel és nem kérte ki a véleményüket.


„Rendkívül fontos a reformok alapos előkészítése. Csábító, hogy gyorsan túl legyünk a nehezén" - véli a szocialista pártelnök. Hozzáteszi: az átgondolatlan reform azonban gyors népszerűségvesztéshez, a reform végigviteléhez szükséges politikai háttér megroppanásához és magának a reformnak a bukásához vezet.


„Nélkülözhetetlen a reformok által érintett csoportok bevonása az előkészületekbe, hiszen nekik kell együtt élniük a változásokkal, nekik kell majd működtetniük a reform nyomán létrejövő új struktúrákat. Fel kell készülni a reformok veszteseinek kompenzálására is: kiket, hogyan és milyen mértékben érint ez. Aki azt mondja, hogy egy átalakításnak nincs vesztese, az vagy önmagának hazudik vagy a választóknak" - írja Mesterházy.


A pártelnök szerint az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése során a kormány nem vett tudomást arról, hogy lesznek vesztesek, ezért a kompenzálásukra sem készült fel.


Mit sem tanulva ebből, a kormány megint titokban készül az újabb intézkedésekre, melyeket hetek leforgása alatt akar végigverni a parlamenten és mindenkin, akit érint - olvasható a szocialista párt közleményében.


A pártelnök úgy véli: „Amit a Fidesz követ, az a kudarc receptje! A legrosszabb, hogy még büszke is rá."
Hangsúlyozza: a kormánynak meg kellene értenie, hogy szüksége van együttműködőkre. Ennek érdekében az MSZP felajánlja tapasztalatait.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite