2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonMesterházyt akarják elnöknek a megyék

Mesterházyt akarják elnöknek a megyék


Az jelölések alapján Mesterházy Attila frakcióvezető lehet - ellenfél nélkül - az MSZP új elnöke, mert lényegében minden megye őt ajánlja erre a posztra. Az MTI összegzése szerint 12 megyéből őt ajánlják pártelnöknek, és több olyan megyében is egyértelmű a támogatottsága, ahol még nem ült össze a megyei tisztújító küldöttgyűlés és nem összegezték a jelöléseket.

Mesterházy Attila23


Az MSZP alulról kezdődött tisztújítási folyamatában múlt pénteken, illetve a hétvégén tartotta a legtöbb megyei szervezet a tisztújítást és egyben összesítették az országos vezetői posztra érkezett jelöléseket, volt ahol erről ajánlást is elfogadtak.


A megyei elnökök MTI-nek adott nyilatkozatai alapján az elnökhelyettesi posztra Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter, alelnöknek Kiss Péter korábbi társadalompolitikai miniszter, Gúr Nándor, Szabadkai Tamás, Tóth József XIII. kerületi polgármester, Harangozó Tamás, Szabó Imre volt környezetvédelmi miniszter és Botka László szegedi polgármester lehet esélyes.

A választmányi elnöki posztra Simon Gábor jelenlegi vezetőnek és Botka Lászlónak van jelentős támogatottsága. Elnökségi tagnak a megyékben Szabó Imrét, Ujhelyi Istvánt, Nyakó Istvánt, Bárándy Gergelyt, Harangozó Tamást, Teleki Lászlót, Gőgös Zoltán, Schwacz Tibort, Lukács Zoltánt, Korózs Lajost, Tóbiás Józsefet, Varga Zoltánt, Juhász Ferencet, Csabai Lászlónét, Legény Zsoltot, Jeszenszki Andrást, Szabadkai Tamást, Varga Lászlót, Herczog Editet, Márton Rolandot, Ecsődi Lászlót, Kunhalmi Ágnest, Szanyi Tibort és Szitka Pétert ajánlották.

Alig volt olyan megye, ahol változott a megyei elnök. A helyén maradt Puch László Baranya, Kolbert István Somogy, Baracskai József Zala, Nemény András Vas, Pál Béla Veszprém, Lukács Zoltán Komárom-Esztergom, Sós Tamás Heves, Gúr Nándor Borsod-Abaúj-Zemplén, Harangozó Tamás Tolna, Varga Zoltán Békés, Horváth András Fejér, és Veres János Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök.

Budapesten Burány Sándor nem indult újra, helyette Horváth Csaba főpolgármester-jelöltet választották elnöknek pénteken. A következő hetekben tartják a megyei tisztújítást Nógrád, Csongrád, Győr-Moson Sopron, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében.

2010-06-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite