2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Választás 2010Mesterházy: túl a közvélemény-kutatási adatokon

Mesterházy: túl a közvélemény-kutatási adatokon


Mesterházy AttilaA szocialisták miniszterelnök-jelöltje szerint a választások után már nem arra hivatkozva kérhetnek támogatást, hogy ők a legkisebb rossz, hanem azért szeretnék elnyerni a választók szimpátiáját, mert az MSZP a legjobb az adott választékból. A közvélemény-kutatási adatoknál jobban fog szerepelni az MSZP a vasárnapi országgyűlési választásokon - mondta Mesterházy Attila, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje a Népszavának adott interjúban.


A szocialista politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a közvélemény-kutatási adatok azt tükrözik, hogy a szocialista szavazók választási hajlandósága 70 százalék fölött van, és ugyanerről szólnak saját tapasztalataik is.
Az interjúban elismerte, hogy manapság a fiatalok között van a legkisebb szavazótáboruk. Ezen a helyzeten lehetetlen két-három hónap alatt változtatni - tette hozzá.


A kis pártok parlamentbe kerülési esélyeiről szólva Mesterházy Attila azt mondta, hogy úgy tűnik, hárompárti lesz a parlament. Véleménye szerint, ha be is kerül az MDF vagy az LMP a parlamentbe, akkor sem biztos, hogy a baloldalhoz csatlakoznak, hiszen szerinte két jobboldali pártról beszélünk.
Mesterházy elmondta: a választások után már másnaptól azt szeretnék elérni, hogy olyan új baloldalt építsenek fel, ami legközelebb már nem arra hivatkozva kérhet támogatást, hogy ő a legkisebb rossz, hanem amiatt fogja elnyerni a választók szimpátiáját, mert a legjobb az adott választékból.

2010-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite