2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMichael Jacksont imitált Mesterházy Attila Salgótarjánban

Michael Jacksont imitált Mesterházy Attila Salgótarjánban

Az MSZP pártelnöke Michael Jackson híres moonwalk-táncával szórakoztatta a közönséget a párt salgótarjáni kampánynyitó rendezvényén. Mesterházy a kormány első száz napját értékelve elmondta: az a megszegett ígéretek és a demokrácia elleni támadás időszaka volt.

mesterhazy_tancos

Az MSZP elnöke úgy fogalmazott: „ha egy mondatban kellene összefoglalnom, hogy mi történt az elmúlt száz napban Magyarországon, akkor azt kell hogy mondjam, száz nap, amely megrengette Magyarországot és a magyar demokráciát". Hozzátette: ami eddig történt, nem szolgálja a nemzet érdekét, nem jó irányba viszi az ország sorsát, és nem segíti az itt élő embereket. Mesterházy Attila a megszegett ígéretek sorának is nevezte az első száz napot. Mint mondta, Orbán Viktor nem teljesítette a júliustól ígért radikális adócsökkentést, nem valósult meg a közbiztonság erősítésére tett ígéret, amit a kampányban úgy fogalmaztak meg, hogy „két hét alatt rendet tesznek".

 

mesterhazy_tancos01

A szocialista elnök bírálta, hogy „a kormány már kétszer bedöntötte a forintot", és miközben 1,7 millió családnak van devizahitele, érdemi intézkedést nem hoz a védelmükben. „Arra büszke a kormány, hogy meghosszabbította azt a kilakoltatási moratóriumot, amelyet az előző kormány vezetett be, de azért ezen túl is kellene most már valamit tenni" - mondta. Szóvá tette Mesterházy Attila, hogy a kormány nem tett lépéseket a munkahelyteremtésre, de például „arról döntöttek, hogy a közszférában dolgozókat könnyebb legyen kirúgni", és elmaradt a pedagógusoknak ígért béremelés is.

 

mesterhazy_salgotarjanban

Kitért arra is: „ha körülnéznek, hogy kiket helyeztek nagyon fontos állami pozíciókba, akkor azt tapasztalják, hogy szinte a portást is elbocsátották már, ha az nem Fidesz-aktivista volt, mindenhová csak a Fideszhez vagy éppen a miniszterelnökhöz hű katonák kerülhettek". Ez nem szól másról, mint hogy kiiktassák azokat az ellensúlyokat, amelyekkel lehet korlátozni a mindenkori hatalmat - tette hozzá. Mesterházy Attila arra hívta fel a rendezvény több száz résztvevőjének figyelmét: nagy a tétje az önkormányzati választásnak, mert „jó lehet arra, hogy stoptáblát állítsunk a Fidesz hegemonikus hatalomgyakorlásának".

 

Dóra Ottó rap

Dóra Ottó az MSZP Salgótarjáni polgármester jelöltje rapelt


A salgótarjáni Beszterce téri kampánynyitó rendezvényen a politikusokat már a szórakoztató programok alatt a színpadra hívták, az egyik táncos-énekes csoport vezetője megtáncoltatta és megénekeltette Dóra Ottó polgármester-jelöltet, Molnár Károly képviselő-jelöltet és Mesterházy Attilát. Az elnök fekete kalapot és fehér kesztyűt kapott, és némi irányítással egy rövid Michael Jackson-produkciót imitált a közönség nevetése és tapsa mellett.

 

 

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite