2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonMidibuszt tesztel a BKV

Midibuszt tesztel a BKV


Midibuszt tesztel a BKV több mint egy hónapon keresztül a 16-os vonalon, a MolitusBus S91-est ingyen használhatják az utasok.

midibusz

Ezt a típust másodszor teszteli a BKV, először 2008 nyarán próbálta ki. Azóta a fejlesztők, a Webasto, a Rába és a Molitus Kft. Több ponton is fejlesztette a járművet és Euro 5-ös motorral szerelték fel. Az S91-essel indult az Orangeways a BKV midibusztenderén, amelyet meg is nyert, de a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalanságokra hivatkozva megsemmisítette a tender végeredményét, később pedig a BKV is eredménytelenné nyilvánította a pályáztatást.

A magyar fejlesztésű, 8 méter hosszú midibuszról Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezetője a járművet bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a busz Európa több nagyvárosában is közlekedik, a tapasztalatok nagyon kedvezőek, eddig több mint kétszázat értékesítettek.

Kozák Péter, a Molitus Kft ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy a járművet folyamatosan fejlesztik, és sokat tanultak a BKV midibusztenderéből is. Az elmúlt években olyan változtatásokat hajtottak végre a buszon, amelyekkel a BKV igényeit is ki tudják szolgálni.

Mint minden tesztbuszt, így ezt is ingyen használhatják az utasok, a 16-os (várbusz) vonalán az S91-es augusztus 22-ig közlekedik, menetrendje elérhető a BKV honlapján. A cég ezzel a busszal kapcsolatban is várja az utazók véleményét az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite