2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
SportMiért jönne Magyarországra a világ harmadik legdrágább focistája?

Miért jönne Magyarországra a világ harmadik legdrágább focistája?


Sikerül-e világsztárt csábítani hazánkba a magyar bajnok Videotonnak? Ez a kérdés foglalkoztatja a közvéleményt napok óta, mivel a székesfehérvári gárda szeretné megszerezni a Parmától az argentin Hernan Crespót. A világ egykori legdrágább futballistájának június 30-án lejár a szerződése Olaszországban.

Hernan Crespo

A kérdés az, hogy a játékos egy esetleges magyarországi kontraktussal egy előnyösebb szerződést akar kicsikarni jelenlegi kenyéradójától, vagy valóban szívesen csatlakozna barátjának, Paulo Sousának csapatához.


A Videoton kinevezett portugál vezetőedzője ugyanis jó barátja Hernan Crespónak, akik 2000 tavaszán még együtt rúgták a bőrt a Parmában. Ez a baráti kapcsolat lehet a Vidi ütőkártyája. „A fociban is fontosak az emberi tényezők, a kapcsolatok. Úgy vélem Sousa révén a magyar bajnok ide tudja csábítani Hernan Crespót" - mondta Verebes József. „Crespo egy igazi klasszis, aki a magyar bajnokságra tudná irányítani a figyelmet, emellett óriási erősítést jelentene a Fehérvárnak. Engem is kedveltek a játékosok, Kardos József és Róth Antal is szeretett volna velem dolgozni, ám az akkori politikai rendszerben ez nem számított" - vélekedett Verebes a Blikk Sportnak.


A személyes viszony mellett az anyagiak is fontosak. Crespóért 2000-ben világrekordot jelentő összeget, 55 millió eurót fizetett a Lazio. Egy év múlva Londonba, a Chelsea-be került, az angolok először a Milannak, aztán az Internek adták kölcsön. A Milannal ott volt a legendás, Liverpool elleni BL-döntőn , ahol két gólt is szerzett. Európa sztárcsapatai összesen 121 millió eurót fizettek érte, amivel a harmadik Zlatan Ibrahimovic és Nicolas Anelka után. Jelenleg a Parmában vezet le, de magas színvonalon.


Most ingyen jöhetne Magyarországra, igaz, a fizetése sem lenne aprópénz, ugyanis az előző szezonban 1 millió eurót zsebelt be Parmában. A Blikk megkereste az olaszországi La Gazetta dello Sport munkatársát, aki az argentin székesfehérvári szerződéséről így fogalmazott: "Crespo szóban már megállapodott a Parmával az egyéves hosszabbításról, később a szakmai stábban is el tudnák képzelni őt. A felesége olasz, itt vannak az üzletei, ide köti minden. Meglepődnék rajta, ha a Videotonhoz szerződne."
Crespót egyetlen dolog vonzhatja hazánkba, a BL-részvétel lehetősége - írja az index.hu. A Videoton magyar bajnokként indulhat a sorozat selejtezőin, az első körben az osztrák legjobb Sturm Grazcal kell meccselnie.


Kérdés, hogy mennyire akar aztán - sikeres selejtezők esetén - a dél-amerikai egy teljesen esélytelen csapattal vergődni Európa legjobb csapatai között, és az is, hogyan tudná megfizetni a Videoton. Van persze olyan lehetőség, hogy csak egyetlen hónapra igazolják le - kölcsön veszik -, és ha Vidi nem jut a BL-be, mehet is vissza a Serie A augusztus végi rajtjára.

 

Forrás: Blikk Sport/Index.hu/HÍR PORT24
Fotó: MTI

 

2011-06-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite