2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
BulvárMi is történt valójában az Operettszínházban?

Mi is történt valójában az Operettszínházban?


Futótűzként terjedt a hír még év végén, hogy többek között a nézeteltérések miatt is - távozik az Operett Színház társulatából Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán. A híresztelést újabb rémhírek követték, miszerint többen is elhagyják a színházat. Ezért megkerestük Kerényi Miklós Gábort a teátrum főigazgatót, aki elébe ment a találgatásoknak és tiszta vizet öntött a pohárba.

Budapesti Operettszínház


Mi történik az Operettszínházban?


Kerényi Miklós Gábor: Remek a hangulat és próbálunk. Én a társulati színházban hiszek. Akik hozzánk kötődnek azokat támogatjuk, segítjük - s persze elvárjuk az összetartást... Nem sok helyen létezik nagy létszámú társulat, a Víg-, a Nemzeti- és az Operettszínház ilyen, így a nagy számok törvénye alapján teljesen természetes, hogy egy évad végén pár művész szerződést módosít vagy távozik. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: Szabó Dávid például csupán közalkalmazotti státuszát szüntette meg, de továbbra is hozzánk tartozik, Janza Kata elment a Marry Poppins castingjára a Madách Színházba, de ezzel nincs semmi gond, hiszen ugyanúgy játszik nálunk és szorosan kötődik az Operetthez. Szabó P. Szilvesztert elengedtük vendégnek, Javert lesz Miskolcon a Nyomorultakban, de szóba hozhatnám Dolhai Attilát is, aki Szolnokon játszotta a Jézus Krisztus Szupersztár címszerepét, vagy Kerényi Miklós Mátét, aki Tonyt alakította a kaposvári West Side Story-ban. A vendégszereplések nem jelentenek egyet a távozással, ám én talán jogosan vagyok büszke, hogy színészeink ilyen „kapósak", hiszen ez a befektetett közös munka sikerét igazolja.


-A pletykáknak azért van alapjuk. Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra valóban felmondott?


Kerényi Miklós Gábor: Ők változtattak a szerződésükön, s ezt, ha akarom, lehet felmondásként is aposztrofálni. De az vitathatatlan, hogy ők ketten nálunk lettek sikeresek. Bereczki Zoltán mostantól popkarrierjére és médiaszerepeléseire szeretne koncentrálni, nem titok, hogy ő lesz a következő Megasztár zsűritagja. Szinetár Dóra több prózai szerepet szeretne alakítani - de nem máshová szerződtek ők sem - csupán lazítottuk a kötődést, vagyis nem hozzánk egyeztetnek mindenek felett... Velük együtt távozik a színházból Ferenczi Orsolya eddigi sajtófőnökünk, aki egyben Dóráék menedzsere is - de tudtommal ő sem szerződik sehová sem állásba.


- Ez azt jelenti, hogy többé nem szerepelnek az Operettszínházban?


Kerényi Miklós Gábor: Nem. Egy-egy előadásra biztos visszajönnek meghívottként. A legjobb példa erre a Gershwin-estünk, melyben jövő héten az imént említett művészek, így Bereczki Zoli és Szinetár Dóra is fellépnek. De augusztustól a maguk útját járják, és a jövő évadban biztos kevesebb szerepük lesz.

 

kero


- Miért pont most változtat több színész is a szerződésén?


Kerényi Miklós Gábor:
Ebben nincs semmi különös. Ha arra gondolunk, hogy tavaly a Vígszínházból tíznél többen távoztak, akkor nyugodtan mondhatom, hogy két színész felmondása ugyanígy normális. A bulvárhírekben megjelent információknak kevés alapja van, szó sincs a többiek esetében munkaviszony megszűnéséről.

- Böhm György, a színház vezető dramaturgja és rendezője kapcsán is felröppent a hír, hogy távozik a színházból. Ez a hír igaz?


Kerényi Miklós Gábor: Igen, Böhm Gyuri valóban elszerződik, önálló rendezői karrierre vágyik. Eddig is sokat dolgozott a MÜPA-ban, Pécsett és még sorolhatnám. Ám az Operettes darabjait megtartja, továbbra is ő felel értük, többek között A Szépség és a Szörnyeteg című, nagysikerű Disney-musicalért. Már tárgyalunk a lehetséges utódjával, akiről még nem árulhatok el részleteket.


- A táncosok közül is felmondtak néhányan...


Kerényi Miklós Gábor:
Természetesen, mint mindig, ez egy 350 főt foglalkoztató színház esetében nem meglepő, hiszen a táncos karrier tényleg véges, egy idő után muszáj váltaniuk. Két évvel ezelőtt nyolcan mentek el tőlünk, most csak egy-két ember változtat szakmát.


- Lát e problémát a kvázi „álompár" távozása miatt a színház jövőjében?


Kerényi Miklós Gábor: Dehogy, ráadásul nem válunk el végleg és nem rossz szájízzel. Célunk egyébként egy újabb generáció „felnevelése" is. Nem szeretném a friss, tehetségkutató műsorok nyerteseit foglalkoztatni, inkább saját fiatal művészeinkre koncentrálunk. A következő évek újabb nagy csapata már készen áll, Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Szabó Dávid, Boncsér Gergely, Bordás Barbara, Dancs Annamari, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, csak néhányan a tehetséges színészeink közül, akikre lehet építeni. Őket segítik a jelenlegi nagy kedvencek, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt és Dolhai Attila. Az ő nevük garancia a sikerre, és ők továbbra is az Operettszínház társulatának szorosan vett tagjai. Közben zajlik a Veled, Uram! című Szörényi Levente rockopera próbája, melyben Janza Kata és Mészáros Árpád Zsolt mellett szerepel majd Sasvári Sándor és Feke Pál - együtt az egész fiatalokkal. Szóval az Operettszínházban robog a szekér - s a szokásos színházi problémákon kívül minden rendben.

 

HÍR PORT24

 

2012-01-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite