2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonFidesz: mindenkinek felelni kell majd a közpénzek ellopásáért

Fidesz: mindenkinek felelni kell majd a közpénzek ellopásáért


Répássy RóbertA Fidesz szerint ma már senki nem vitathatja, hogy az MSZP és az SZDSZ "iparszerűen lopta ki a pénzt a BKV-ból" és az is bebizonyosodott, hogy az MSZP legfelsőbb vezetése is súlyosan érintett a BKV-botrányban. Répássy Róbert közölte: minden érintettnek felelnie kell majd a közpénzek ellopásáért.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese ezt arra reagálva jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a Népszabadság és a Magyar Nemzet is interjút közölt szerdai számában Regőczi Miklóssal, amelyben a BKV volt vezérigazgató-helyettese azt mondta: az elmúlt húsz évben a BKV a fővárost irányító koalíció kifizetőhelyeként működött.

Répássy Róbert ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: az MSZP és az SZDSZ vezetői "pénzbehajtó szervezetet" működtettek a BKV-nál. Tagadhatatlan, hogy a közlekedési vállalat az elmúlt húsz évben MSZP-SZDSZ-es kifizetőhelyként működött, ahonnan talicskával tolták ki a közpénzt politikai utasításra, és az is végleg bebizonyosodott, hogy az MSZP legfelsőbb vezetése is súlyosan érintett a BKV-botrányban - tette hozzá.
Az MSZP ma végleg lebukott: a párt elnöke személyesen is részt vett a pénz kitalicskázásában - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Kijelentette: mindenkinek felelnie kell majd a közpénzek ellopásáért, és nem fog mentességet jelenti az sem, ha valaki felhagyott a politikával, vagy esetleg pártelnök, államtitkár volt. Hozzáfűzte, a Fidesznek demokratikus kötelessége, hogy az adófizetőktől ellopott egyetlen forint se maradjon felderítetlenül.

Arra a kérdésre, hogy pontosan meddig fog visszamenőleg feljelentéseket tenni a Fidesz, Répássy Róbert úgy válaszolt: mindaddig, amíg az jogilag lehetséges. Rámutatott, a bűncselekmények elévülési ideje a maximálisan kiszabható büntetéstől függ, de akár évtizedekre visszamenően is lehet érvényesíteni a büntetőjogi felelősséget.

A fideszes politikus úgy fogalmazott, ahogy közeledik az igazság pillanata, vagyis az országgyűlési választás, úgy derülnek ki a BKV-nál "egyre durvább dolgok, egyre durvább korrupciós ügyek", amelyek megmutatják az "MSZP-SZDSZ-es hatalomgyakorlás lényegét": a közérdek helyett a magánérdekek vezényelték a döntéseket.

Most már azt is tudni - mondta Répássy Róbert -, hogy az elmúlt években "többfajta halmazállapotban lopták el a közpénzt a BKV-ból: hol szilárd módon nokiás dobozokban, hol folyékonyan, adalékanyag formájában, hol pedig légneművé, köddé vált, alkalmatlan szocialista káderek és feleségek álfoglalkoztatása nyomán".

A korrupció és a közpénzek gátlástalan lenyúlása miatt sújtotta brutális megszorításokkal az embereket a kormány - összegezte véleményét a fideszes politikus.

 

2010-03-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite