2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMintaprogram nyitókonferencia Rimócon

„250x100 Biztonság" mintaprogram nyitókonferencia Rimócon

Dr. Túrós András ny. r. altábornagy, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Nagy László r. ezredes, Nógrád megye rendőrfőkapitánya és Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke számolt be az országos programról a meghívottak részére.

mintaprogramrimoc

A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg a „250x100 Biztonság" mintaprogram megnyitóját 2014. november 28-án Rimócon.

A rendezvényt Beszkid Andor Rimóc község polgármestere megnyitotta, melyet követően Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte a megjelenteket. Rendőrfőkapitány úr elmondta, hogy a rendőrség a projekt fő célkitűzéseivel azonosulva aktívan szerepet vállal az érintett települések közbiztonságának javításában, és maximálisan támogatja a polgárőrség munkáját. Az országos program célja a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét hangsúlyozottan figyelembevevő, az átlagtól eltérő közbiztonsági kihívásokkal rendelkező településeken megvalósítható középtávú polgárőr cselekvési célok, illetve prioritások kijelölése, a végrehajtás módjainak meghatározása, kiemelt támogatása és a fejlesztés folyamatos biztosításával hozzájárulni az életminőséget javító közbiztonság fenntartásához. A bűnmegelőzési mintaprogramban Nógrád megye 2 városa és 13 községe vesz részt, így Salgótarján, Bátonyterenye, Karancsalja, Cered, Zabar, Szilaspogony, Nógrádszakál, Nagylóc, Rimóc, Nógrádmegyer, Őrhalom, Mátraverebély, Jobbágyi, Kálló és Vanyarc. Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a megyei polgárőr szervezeteknek szorosan együtt kell működnie a rendőrséggel, a rendészeti szervekkel, egyben működésüket ki kell terjeszteni és hatékonyabbá kell tenni. A napi gyakorlati munka részévé kell tenni a program biztonsági-, bűnmegelőzési-, bűnüldözési tevékenységének összehangolását.

Beszédében Dr. Túrós András ny. r. altábornagy többek között kihangsúlyozta, hogy ezt a programot végre kell és lehet hajtani. A feladatok végrehajtását számon fogják kérni és egyben motiválják az érintett polgárőröket az abban történő aktív közreműködésre, annak céljából, hogy a településeken a lakosság közbiztonságérzete javuljon és csökkenjen a jogsértések száma. Becsó Zsolt országgyűlési képviselő örömmel fogadta az együttműködés kezdeményezését és egyben biztosította támogatását, valamint kérte az önkormányzatokat, hogy a rendőrök és a polgárőrök munkáját segítsék.

A rendezvényen részt vettek továbbá a 15 érintett település polgármesterei, a polgárőr egyesületek elnökei, és a rendőrkapitányságok vezetői, valamint a városokban és községekben szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak.

A konferencia zárásaként Dr. Nagy László r. ezredes úr és Vass Miklós elnök megköszönve a támogatást emlékplakettet adott át Dr. Túrós András ny. r. altábornagy, Skuczi Nándor a megyei közgyűlés elnöke, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Beszkid Arnold polgármester részére. Az együttműködés megerősítéseként a résztvevők egy emlékfát ültettek el.


Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-11-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite