2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonMintegy félezer kábítószergyanús tablettát találtak a Sziget fesztiválon

Mintegy félezer kábítószergyanús tablettát találtak a Sziget fesztiválon


drogTöbb mint ötszáz kábítószergyanús tablettát találtak a rendőrök egy külföldi állampolgárnál a Sziget fesztiválon - olvasható a rendőrség honlapján szerdán megjelent közleményben.


E szerint eljárást indítottak egy 25 éves libériai és egy 23 éves nigériai férfi ellen, mert megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy kábítószergyanús anyagokat tartottak maguknál. Mint közölték, a két férfi a Hajógyári-szigeten terjesztette a szert, amikor felfigyeltek rájuk a rendőrök. A libériai férfitól 29 kábítószergyanús növényi anyagot tartalmazó alufólia pakettet, valamint 512 kábítószergyanús tablettát foglaltak le.
Ezután a nyomozók a nigériai férfi V. kerületi bérlakásában házkutatást tartottak, és mintegy 940 gramm kábítószergyanús tablettát találtak - olvasható a közleményben.

Lasz György, a fesztivál biztonsági főnöke elmondta, hogy az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a droggal kapcsolatos felderítésre. A biztonsági szolgálat tagjai sűrűbben járőröznek, akár 5-10 percenként is - tette hozzá.

A vezető szerint - bár van intézkedési joguk a fesztivál területén - a droggal kapcsolatos problémákat minden esetben a rendőrséggel közösen oldják meg. Ha gyanús esetet tapasztalnak, jelzik a nyomozóknak, ők pedig intézkednek.

Lasz György elmondta azt is, hogy nincs több kábítószer az idén a Szigeten, mint egyébként; szigorításra sincs szükség.

A rendőrség még kedden elfogott egy 45 éves férfit, aki a fesztivál közelében nyolc külföldi állampolgár hátizsákját eltulajdonította. A közleményben foglaltak szerint a Sziget Fesztivál első két napján elsősorban vagyon elleni bűncselekményekről - sátorból lopás, zseblopás - érkezett bejelentés a rendezvényen lévő rendőrőrsre

Forrás:MTI/HÍR PORT24

2010-08-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite