2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonMobiltelefon-tolvajokat ítélték börtönbüntetésre Tatabányán

Mobiltelefon-tolvajokat ítélték börtönbüntetésre Tatabányán


Hat és három év közötti börtönbüntetésre ítélt a bíróság három férfit közel 80 millió forint értékű mobiltelefon eltulajdonítása miatt Tatabányán. Az ítélet nem jogerős - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság sajtószóvivője az MTI-vel pénteken.

mobiltelefon


A gépkocsivezetőként dolgozó elsőrendű vádlott úgy alakította át dobozos teherautóját, hogy abból a biztonsági plomba megsértése nélkül tudott telefonokat eltulajdonítani a Nokia komáromi gyárából induló szállítmányokból. A készülékeket átadta a másodrendű vádlottnak, aki telefonüzletet vezetett - mondta el Fülöp Zsolt.


A bíróság mindkét vádlottat hat év börtönbüntetésre ítélte folytatólagosan, különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt. A harmadrendű vádlott a lopásokat elkövető sofőr társa volt, aki tanúja volt az eseteknek. A bűncselekményben nem vett részt, abból anyagi haszonhoz nem jutott, viszont a lopásokat senkinek nem jelentette. Őt a bíróság három év börtönbüntetésre ítélte.


A nyomozás adatai szerint az elsőrendű vádlott nyolc alkalommal dézsmálta meg a szállítmányokat, és összesen 2220 mobiltelefont tulajdonított el. Az utolsó alkalommal tetten érték, autójából 540 mobiltelefon került elő. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak részben felmentésért, részben a büntetés enyhítéséért fellebbeztek, így az első fokon meghozott ítélet nem jogerős - mondta el a szóvivő.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-12-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite