2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonMolnár Csaba: Orbán Viktor szociális válságba taszítja az országot

Molnár Csaba: Orbán Viktor szociális válságba taszítja az országot


A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint Orbán Viktor szociális válságba taszítja Magyarországot - jelentette ki keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Molnár Csaba független országgyűlési képviselő, a DK ügyvezető alelnöke. A képviselő úgy fogalmazott, hogy az adójóváírás eltörlésével újra jelentős pluszterheket helyeznek a legrosszabbul keresőkre.

Molnár Csaba_DK


A politikus kijelentését egy hétfőn publikált felmérésre alapozta, amely szerint a havi 216 ezer forint bruttó jövedelemnél kevesebbet keresők számára január 1-től további jövedelemcsökkenést okoz az új adórendszer. A politikus emlékeztetett arra, hogy az év elején megszűnt az adójóváírás, illetve egy százalékponttal emelkedett az egészségügyi hozzájárulás.


Molnár Csaba arra is kitért, hogy az Európai Unión belül Magyarországon a legmagasabb, 27 százalékos, az általános forgalmi adó kulcsa, ráadásul a „kormány adminisztratív eszközökkel sem tudja visszatartani a rezsiköltségek jelentős emelkedését, (...) és az üzemanyagárak minden héten újabb és újabb rekordokat döntenek". A politikus szerint ezek is mutatják, hogy „milyen szörnyű megélhetési problémák lehetnek Magyarországon".


Megjegyezte azt is, hogy a 300 ezer forint felett keresők számára az új rendszer tehercsökkenést jelenthet, az ötszázezer forint felett keresők pedig havi szinten több tízezerrel többet vihetnek haza. Az ügyvezető alelnök úgy összegzett, hogy „Orbán Viktor ezzel az adórendszerrel kettő millió, már ma is komoly nélkülözésben élő szegény embernek a kezét engedi el".


Molnár Csaba végül azt mondta, hogy a kormányfő „világ és az Európai Unió nyomására (...) befejezte az értelmetlen, gazdasági szabadságharcnak becézett háborúját és letette a fegyvert Európa és a világ előtt". Ezért a DK nevében felszólította a kormányfőt, hogy fejezze be a „magyarországi elesettek szemben folytatott harcát". Ennek első lépéseként azt kérte, hogy töröljék el az egykulcsos adórendszert és állítsák vissza a többkulcsos adórendszert, amelynek a haszonélvezői a legkevesebbet keresők lennének.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite