2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonMostoha időjárás Magyarországon: több mint 300 esethez vonultak ki a tűzoltók

Mostoha időjárás Magyarországon: több mint 300 esethez vonultak ki a tűzoltók


mostohaidojarasAz ónos eső miatt több felső vezeték leszakadt, ezért jelenleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 28 településrészen, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 3 településen maradtak áramszolgáltatás nélkül.


Összesen 314 esethez vonultak ki a tűzoltók szerda kora reggeltől csütörtök kora reggelig a havazás és az ónos eső miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön az MTI-vel.


A 314 esetből 170 alkalommal árokba csúszott, elakadt személygépkocsik, illetve kamionok műszaki mentését végezték, a többi esetben kidőlt fákat távolítottak el, illetve a mélyebben fekvő területekről a belvíz miatt vizet szivattyúztak.
Az ónos eső miatt több felső vezeték leszakadt, ezért jelenleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 28 településrészen, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 3 településen csaknem 110 ügyfél maradt áramszolgáltatás nélkül.
Az üzemzavarok elhárítása ezekben a percekben is nagy erőkkel folyik.


A legtöbbször Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye területéről érkezett riasztás a tűzoltókhoz. Rövid időre járhatatlan útszakaszok alakultak ki Komárom-Esztergom, Zala, illetve Pest megyében az ónos eső, illetve a keresztbe fordult gépjárművek miatt - olvasható az OKF közleményében. Halálos baleset nem történt.


Az E.ON tájékoztatása szerint 4700 fogyasztót érint az áramkimaradás Szabolcsban


Még mintegy 4700 fogyasztót érint a szerda éjjeli fakidőlések okozta áramkimaradás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte az áramszolgáltató E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense csütörtök délben az MTI-vel.


Demecser, Dombrád, Nyíregyháza, Virányos, Tiszavasvári, Ibrány, Gégény, Hajdú-Biharban pedig Polgár és Hajdúnánás egyes településrészein nincsen még áram - mondta Egyházi Nikoletta. Hozzátette: az áramszolgáltató a katasztrófavédelemmel folyamatosan egyeztetve végzi a helyreállítási munkálatokat. Az E.ON szakemberei jelenleg is dolgoznak a hibák elhárításán.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite