2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMotoros baleset Salgótarjánban

Motoros baleset Salgótarjánban


Az elmúlt napon Nógrád megyében két személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

motorosbaleset_st_0829

Fotó: police.hu


Salgótarján belterületén, a Füleki úton 2018. augusztus 28-án 9 óra 40 perc körül közlekedett motorkerékpárjával egy férfi, amikor a Szent Lázár Megyei Kórház bejáratától egy személygépjármű kikanyarodott elé az útra. A motorkerékpáros az ütközés elkerülése végett felhajtott a járdára, majd kerítésnek ütközött. A balesetben a motorkerékpár vezetője megsérült.


A délutáni órákban Salgótarjánban, a Béke út és a Füleki út kereszteződésében ütközött össze egy személygépjárművet vezető férfi és egy motorkerékpáros. A balesetben a motorkerékpáros és utasa - az elsődleges orvosi vélemény szerint - könnyű sérülést szenvedett.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek körülményeit vizsgálja. Az elmúlt napon további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.


A motorkerékpáros balesetek megelőzése miatt az alábbiakban felsorolt néhány alapvető szabályt, illetve tanácsot fontos figyelembe venni, illetve betartani:


• A motoros balesetek elkerülésére és megelőzésére, a jogszabályi előírások maximális betartására minden közlekedőnek törekednie kell! A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.


• Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának fontosságát! Sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezető megengedett legnagyobb sebességgel haladna a veszélyhelyzet kialakulásának pillanatában. Amennyiben mégis bekövetkezik a baleset, a lassúbb ütközési sebesség általában akkor is enyhébb sérüléssel jár.


• A motorkerékpárral közlekedők a meleg időjárás ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot!


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és fokozottan tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Ittasan soha ne vezessenek!


Forrás: POLICE

2018-08-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite