2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMotoros ütközött autóval Nógrád megyében

Motoros ütközött autóval Nógrád megyében


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

motorosutkozottautoval

Fotó: police.hu


A 2127-es számú úton, a 21-es számú főút irányából Csécse felé közlekedett motorkerékpárjával egy 32 éves férfi, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd uralmát elvesztve járműve felett összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő személygépkocsival. Az elsődleges adatok alapján a 32 éves férfi könnyű sérülést szenvedett.

motorosutkozottautoval1

Forrás: police.hu


A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét a KRESZ szabályainak mindenkori betartására, valamint arra, hogy aki ittasan, illetve más bódító hatású szer hatálya alatt vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti.


Fontos továbbá azt is hangsúlyozni, hogy a melegben a reakcióidő nő, a fáradékonyság fokozódhat, így csak kipihent állapotban induljanak útnak. A nyári évszak másik sajátossága a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely szintén próbára teszi a gépjárművezetőket. A látótávolság hirtelen csökkenésén túl, az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás" veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, „felfut" a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul. Az autógumi futó felületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell. Zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességüket, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat.


Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!


Forrás: POLICE

2017-09-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite